UP: Uhapšena državljanka Srbije, pronađene 593 tablete sa liste opojnih droga

"Ona je, sumnja se, vršila neovlašćenu distribuciju i prodaju lijekova, koji su kod nadležnog zdravstvenog organa registrovani da sadrže psihoaktivne kontrolisane supstane i kao takvi se ne mogu distribuirati niti prodavati osim od strane ovlašćenih farnaceutskih ustanova", saopštili su iz UP

11733 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je S.V. (41), državljanku Srbije, kod koje su pronađene ukupno 593 tablete koje se nalaze na listi opojnih droga, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, ona će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Ona je, sumnja se, vršila neovlašćenu distribuciju i prodaju lijekova, koji su kod nadležnog zdravstvenog organa registrovani da sadrže psihoaktivne kontrolisane supstane i kao takvi se ne mogu distribuirati niti prodavati osim od strane ovlašćenih farnaceutskih ustanova. Postupajući po naredbi Višeg suda iz Podgorice izvršen je pretres stana koji koristi S.V. u kojem je pronađen veći broj različitih pakovanja sa ukupno 593 tablete različite vrste koje se nalaze na listi opojnih droga i kao takve se ne mogu nalaziti u prodaji od strane neovlašćenih lica", navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da s obzirom na količinu zaplijenjenih tableta sa psihoaktivnim supstancama sumnja se da se S.V. bavila njihovom neovlašćenom prodajom licima koja su zavisnici od opojnih droga, na šta ukazuje i pronađeni notes.

Prilikom pretresa oduzeta su i dva mobilna telefona.

Bonus video: