Svjedok: Ranko Vuletić nije poznavao Vuka Lalatovića

Odgovarajući na pitanja suda, dodao je da Vuletić nikada nije nosio oružje, da su bili prijatelji 20 godina i da ga je odlično poznavao

5929 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U nastavku suđenja Nikšićaninu Vuku M. Lalatoviću, optuženom da je ubio sugrađanina Ranka Vuletića prvog avgusta 2019. godine u Nikšiću, danas je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici svjedočio Ratko M. Višnjić, koji je 20 godina bio prijatelj sa stradalim Vuletićem.

“Noć uoči ubistva, u kafe bar “Prive” u Nikšiću, koji sam pet godina držao sa Rankom Vuletićem, došao je Lalatović i pitao gdje je Ranko, a zatim da: “trebao mi je”. Izašli smo van lokala i razgovarali. Rekao je da mora lično da se vidi sa njim i da mu nešto kaže. Uzeo sam broj telefona od njega. Ujutro je kod mene kući došao je Ranko i prenio sam mu poruku da ga je tražio Vuk Lalatović. Pitao me je: “Ko je taj momak”. Ja sam sa svog telefona nazvao Lalatovića, nakon čega su se oni dogovorili da se vide kod Stare Pošte. Otišli smo zajedno vozilom “audi A3 crne boje. Kada smo se sreli, pozdravili smo se, a on je bio sa nekim momkom. Potom je iza auta izašao Ranko. Tu su se upoznali Lalatović i Vuletić. Otišli su iza ćoška ulice da razgovaraju. Nakon tri-četiri minuta čuo sam pucnje. Potom sam vidio da je Lalatović bježao niz ulicu. Ranko ga nije poznavao, a ni ja, osim prethodne noći kada je došao u naš lokal”, izjavio je svjedok Višnjić.

Odgovarajući na pitanja suda, dodao je da Vuletić nikada nije nosio oružje, da su bili prijatelji 20 godina i da ga je odlično poznavao.

Prema navodima optužnice, Lalatović je po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića izvršio ovo ubistvo, a kojima se sudi u odsustvu.

Svjedok Višnjić je kazao da nije poznavao optuženog Božovića, da nikad nije čuo za njega, dok je ranije nekad sa Markovićem popio piće. Dodao je da poznaje Peka Đikanovića, javljali su se, ali se nisu družili, te da poznaje i Dragana Kontića, kojeg je upoznao preko njegovog brata Radoja.

“Ranko Vuletić nije imao problem ni sa kim. Rekao bi mi da je imao problema”, izjavo je svjedok Višnjić.

Optuženi Lalatović je prigovorio svjedoku da ga ne poznaje, dodajući da je i ranije dolazio u njihov kafe bar, te da su jedan drugome poslali piće.

Odgovarajući na pitanja Slavka Vuletića, sina pokojnog Ranka, svjedok Višnjić je pojasnio da je to bilo uobičajeno da kao vlasnici lokala pošalju piće gostima koje poznaju i ne poznaju.

Okrivljeni Lalatović je u odbrani pred sudom u u junu ove godine priznao da je iz straha ubio sugrađanina Ranka Vuletića i pokajao se zbog toga.

Optužnicom je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković Miloša M. Božovića, u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.

“Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 01.08.2019. oko 10 sati u Njagoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Viuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se pretstavio i ttražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj ''crvena zastava'', koje je neovlašćeno držao i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt. Marković je optužen za teško ubistvo putem potstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja”, piše u optužnici.

Bonus video: