Vreva: Došli su nam pred kuću i prijetili

Bjelopoljac Aziz Vreva tvdi da njegovi sinovi nisu učestvovali u tuči 20. oktobra u Pašića polju

15452 pregleda 8 komentar(a)
Vreva, Foto: Privatna arhiva
Vreva, Foto: Privatna arhiva

Bjelopoljac Aziz Vreva demantovao je tvrdnje mještana Zatona - da su njegovi sinovi Edin i Aldin učesvovali u prebijanju Aleksandra Koraća 20. oktobra.

Mještani Zatona organizovali su nakon toga protest ispred bjelopoljskog Centra bezbjednosti, tvrdeći da od torture Vreva više ne mogu da žive i tražili od nadležnih da hitno ispitaju okolnosti pod kojima je Korać povrijeđen.

Prema saznanjima “Vijesti” iz policije, Korać je napadnut u mjestu Pašića polje, gdje žive Vreve. Tada je pretučen od strane više osoba. Jedna od kamenica kojima su njegov automobil zasuli braća Vreve iz Zatona, pogodila ga je u predjelu grudi, a oštećen je i njegov automobil.

Aziz Vreva se pita zbog čega mještani nisu pomenuli da te večeri Korać nije bio sam, već u društvu maloljetnog V.J. i J.Prelevića i da su oni ti koji već mjesec i po provociraju porodicu Vreva.

“Te večeri, Korać i ti momci su prolazili više puta i upućivali psovke mojim sinovima, zbog čega smo 5-6 puta pozivali policiju. Ali dok patrola dođe, prođe po dva i po sata i oni se povuku. Korać, Prelević i maloljetnik su prilazili do kuće i puštali glasnu muziku i psovali, upućujući riječi: ‘Izađite ako smijete’. Potom su se parkirali preko puta naše kuće i ponovo ušli u dvorište, u namjeri da se tuku. Tom prilikom je mom sinu Edinu slomljena ruka”, kazao je Aziz Vreva.

On je istakao da nije tačno da je njegova porodica na bilo koji način provocirala vozače sa srbijanskim tablicama, što je, između ostalog, rečeno na protestu.

“Volio bih da se javi neki vozač iz Srbije i da potvrdi priču koju ste prenijeli. Zbog čega bacate ljagu na ime moje porodice. Nismo nacionalisti. Kažu da smo policijski špijuni, što nije tačno, pa mi da smo špijuni - do ovoga ne bi ni došlo”, kazao je on.

Mještani su tokom protesta tvrdili da Vreve godinama prave probleme za šta ih štiti policija, a istakli su da svi znaju da Vreve, kada primijete srbijanske tablice na magistralnom putu u Zatonu, “mile” ulicom a nakon što ih ti vozači preteknu pozovu policiju koja im piše kazne.

Iz Uprave policije ranije je pojašnjeno da je E. V. zadobio tešku tjelesnu povredu, a iz izvora bjelopoljske Bolnice “Vijesti” su saznale da je ista povreda - prelom šake, kod Edina Vreve konstatovana i 30. jula prilikom tuče sa Petrom Jočićem, koji je takođe zadobio teške tjelesne povrede.

Rečeno je da je sada na vještacima medicinske struke da utvrde da li se radi o povredi od prije tri mjeseca ili od 20. oktobra.

Prema saznanjima “Vijesti”, Korać je zadobio povrede od nekog predmeta po glavi i tijelu, a u bjelopoljskoj Bolnici je zadržan dva dana, nakon što je kamenom gađan u predjelu grudi, zbog čega su ljekari sumnjali na povredu jetre.

Iz Tužilaštva juče su saopštili da je “u toku saslušanje svjedoka, nakon čega će uslijediti medicinska vještačenja”.

Kako je “Vijestima” ranije saopšteno iz te institucije, 22. oktobra oko 23.30 u mjestu Pašića polje, u blizini kuće A.V. došlo je do tuče više lica - i to između A.V i E.V. sa jedne, i A.K., J.P. i malodobnog J.V. sa druge strane.

“Povodom ovog događaja formiran je predmet, a postupak je u fazi izviđaja u kojoj će biti ispitani svi akteri događaja a preduzimaju se i druge dokazne radnje u cilju rasvjetljavanja događaja”, saopšteno je iz ODT.

Bonus video: