Alen Savić osuđen na tri godine zbog posjedovanja 253 grama heroina

Prema sudijama Apelacionog suda, prvostepeni sud nesumnjivo je utvrdio da je optuženi Savić 21. oktobra 2019. godine u Podgorici, neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu heroin

2819 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud uvažio je žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i preinačio presudu Višeg suda u Podgorici u dijelu odluke o visini kazne Alenu Saviću, osuđenom zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Presudom Apelacinog suda, Savić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Prvostepenom presudom Višeg suda, bio je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Od optuženog je oduzeto 253 grama opojne droge heroin, koja će se, kako je najavljeno, uništiti po pravosnažnosti presude.

Prema sudijama Apelacionog suda, prvostepeni sud nesumnjivo je utvrdio da je optuženi Savić 21. oktobra 2019. godine u Podgorici, neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu heroin...

U presudi se navodi da je on kod sebe i u svom stanu držao heroin koji je bio uprakovan u osam PVC pakovanja - ukupne neto mase 253,249 grama: “Koji mu je služio za dalju prodaju, a jedan dio i za ličnu upotrebu”, navodi se u obrazloženju presude.

Dodaje se da je Apelacioni sud ispitao prvostepenu presudu i u dijelu odluke o kazni, pa je našao da je, osnovana žalba Višeg državnog tužilaštva.

“Prvostepeni sud nije otežavajuće okolnosti cijenio na adekvatan način, činjenicu da se radi o specijalnom povratniku što znači da ranije izračena kazna na optuženog nije djelovala da ova krivična djela više ne vrši, kao i količinu opojne droge, s obzirom da se radi o heroinu u količni od 253,249 grama”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Bonus video: