uhapšen vozač kamiona

Oko dvije tone marihuane preko Crne Gore trebalo da završi u Zapadnoj Evropi?

Droga je zaplijenjena na carinskom terminalu u zajedničkoj akciji Uprave policije i Uprave carina

117470 pregleda 538 reakcija 59 komentar(a)
Pronađena droga, Foto: Uprava policije
Pronađena droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.11.2020. 18:47h

Više od dvije tone marihuane zaplijenjeno je u Podgorici, potvrđeno je "Vijestima". Uhapšen je albanski državljanin Elvis Calik.

Droga je zaplijenjena na carinskom terminalu u zajedničkoj akciji Uprave policije - Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Uprave carina.

Marihuana je pronađena u kamionu koji je ušao iz Albanije na graničnom prelazu Božaj.

"Danas je realizovana zajednička akcija Uprave policije i Uprave carina, sprovođena u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Dodaje se da je uhapšen državljanin Albanije E.C. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Na granični prelaz Božaj je danas, 3. novembra, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Republike Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko 2 tone", saopšteno je.

Nezvanično, inspektori SBPOK-a utvrđuju da li je u šverc droge umiješana još jedna osoba, nad kojom je u toku kriminalistička obrada.

"Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Republike Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko 2 tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Republike Albanije i policijama zemalja Evropske unije", zaključuje se u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas