Tuča u bjelopoljskom Domu zdravlja: Slaviša Knežević uhapšen, pa pušten na slobodu

Nedović je kazao “Vijestima” da mu je rasječena arkada, zbog čega je ušivan, ali da se i dalje ne osjeća dobro

40331 pregleda 105 reakcija 22 komentar(a)
Knežević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Knežević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Bjelopoljski policajci uhapsili su juče sugrađanina Slavišu Kneževića, nakon fizičkog sukoba sa laborantom u Covid ambulanti Doma zdravlja Lazarom Nedovićem.

On je, u međuvremenu, pušten na slobodu.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz Tužilaštva, u prijavi Centra bezbjednosti Bijelo Polje piše da je u fizičkom sukobu Knežević više puta udario Nedovića, zbog čega se sumnjiči da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje.

Knežević, koji je inače roditelj bebe koja je preminula od infekcije 2014. godine, ranije juče kazao je “Vijestima” da od medicinskog osoblja godinama trpi torturu zbog tog slučaja, jer se i dalje sudi ljekarima.

Tvrdi da je u subotu ujutru isti tehničar odbio da izvadi krv njihovoj majki koja je bila u teškom stanju, a da je juče odbio da primi uput za njegovog oca.

“Nedović me je, nakon što sam mu rekao - ‘Sram te bilo, šta ovo radiš’, udario pesicom, nakon čega sam mu uzvratio. Inače, sa istim tehničarem u subotu ujutro je probleme imala i moja sestra, koja je dovela majku u teškom stanju zbog covid infekcije, pominjući da mu je dosta Kneževića”...

Nedović je kazao “Vijestima” da mu je rasječena arkada, zbog čega je ušivan, ali da se i dalje ne osjeća dobro.

Nedović je ispričao da je majku i sestru Kneževića primio preko reda i da joj je odradio nalaze, ali da ga je Slaviša odmah napao. Tvrdi da nije ni vidio njegovog oca.

“Knežević je ušao juče u ambulantu i rekao mi: ‘Šta si to uradio mojoj majki i sestri, j...ću ti majku’. Nakon što sam ustao, rekavši da ne mogu da radim pod inače ogromnim pritiskom i torturom i pošao da pozovem obezbjeđenje, on je kazao da idemo zajedno kod direktorice Doma zdravlja. Krenuo je za mnom i u jednom trenutku me uhvatio za kapu, snažno je povukao preko glave i počeo da me udara pesnicama, zadajući mi više udaraca po glavi”, ispričao je Nedović.

Rekao je da nijednom nije udario Slavišu.

Iz Tužilaštva je saopšteno da će, nakon krivične prijave koju očekuju od Uprave policije, saslušati Kneževića i odlučiti o eventualnom zadržavanju, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo - nasilničko ponašanje.

Bonus video: