Biletić u bjekstvu ili šeta Beranama

Suđenje Ivanu Biletiću zbog pokušaja ubistva Vasa Raičevića u Beranama

13283 pregleda 0 komentar(a)
Na čaurama pronađenim na licu mjesta nema materijalnih tragova (ilustracija), Foto: Shutterstock
Na čaurama pronađenim na licu mjesta nema materijalnih tragova (ilustracija), Foto: Shutterstock

Beranka Danica Raičević, ispričala je da je posljednjih desetak dana skoro svakodnevno viđala Ivana Biletića (36) kako prilazi i iz automobila posmatra porodičnu kuću u kojoj živi sa djecom, zbog čega ona i djeca imaju zdravstvene posljedice.

Ona je, vidno uznemirena, ispričala to juče u Višem sudu, pred kojim se Ivanu Biletiću sudi u odsustvu zbog pokušaja ubistva njenog, sada bivšeg supruga Vasa Raičevića (36).

Ispričala je da je tog 10. oktobra vidjela da Biletić kroz prozor crnog automobila, koji je prepriječio ulicu, puca u njenog supruga, koji se nalazio ispred perionice u centru grada.

Objasnila je da se u tom trenuku, sa maloljetnom kćerkom, pješke kretala prema hotelu “Il Sole”, dok je Vaso otišao da ostavi automobil na pranje.

“Prvo sam začula pucnje, ali nisam vidjela ko puca. Nakon 10-15 sekundi začula sam još četiri pucnja, iz crnog vozila koje je Biletić prepriječio nasred ulice. Potom je, krećući se prema Andrijevici, prošao vozilom pored mene, otvorio prozor i smijao mi se u lice”, ispričala je Raičevićeva.

Tvrdi da je policija tada na lice mjesta stigla tek poslije 3-4 sata.

Objasnila je da je vidjela Vasa kako pada preko ograde iza perionice, zbog čega je mislila da je ranjen.

Na metar od mjesta pucnjave na ulici, uz sami ivičnjak, dodala je, vidjela je dvije čaure, a poslije nekog vremena, dok su ona i suprug sjedjeli na terasi hotela “Il Sole”, vidjela je Ivanovog brata Dragana Biletića i Denisa Rebronju, kako izlaze iz crvenog automobila i kupe čaure po putu, precizirajući da se hotel nalazi na par metara od tog mjesta.

Istakla je da je BIletić i 6. novembra prošle godine stajao ispred kuće i čekao njenog supruga, ali da je policija stigla tek nakon dva sata.

“Konstantno dolazi ispred kuće i posmatra kroz otvoreni prozor automobila”, ispričala je Danica.

Denis Rebronja, čiji je iskaz juče pročitan, rekao je da je tog dana prolazio tom ulicom sa Draganom Biletićem, ali da se nisu zaustavljali.

Iz izvještaja Forenzičkog centra navodi se da na čaurama pronađenim na licu mjesta, nema materijalnih tragova.

Danica Raičević ispričala da je nakon prilaska mjestu događaja, od Vasa i Bedrije Ukovića, vlasnika perionice, čula da je pucao Biletić, te da im je potom prišla njegova supruga i zabranila Ukoviću da priča bilo šta.

Bedrija i njegov sin Šefkija Uković, ranije su ispričali da nisu vidjeli šta se dogodilo, već da su samo čuli pucnje.

Na ranijem ročištu, oštećeni Vaso Raičević kazao je da su se on i Biletić kretali u istom pravcu vozilima, nakon čega ga je Biletić pretekao, prepriječio vozilom i počeo da puca pravo u njega.

Rekao je i da je Biletić i ranije potezao pištolj na njega, ispred Centra bezbjednosti Berane, zbog čega mu se sudi u Osnovnom sudu.

Prema optužnici, Biletić je 10. oktobra pucao u Raičevića, ali ga nije pogodio.

Bonus video: