Odloženo suđenje optuženoj za pokušaj ubistva

Ročište odloženo zbog nedolaska advokata Draga Pantovića, koji je podneskom obavijestio sud da ne može prisustvovati iz zdravstvenih razloga

3455 pregleda 0 komentar(a)
Simonović, Foto: Jadranka Ćetković
Simonović, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje Beranki Radosavi Simonović, optuženoj za pokušaj ubistva komšije Dragomira Trišića, danas nije održano u Višem sudu u Bijelom Polju.

Ročište je odloženo zbog nedolaska advokata Draga Pantovića, koji je podneskom obavijestio sud da ne može prisustvovati iz zdravstvenih razloga.

Za učešće u tuči optuženi su njen brat Vladimir Mijović i Trišićevi ujak i tetak - Radosav Raičević i Jovica Radević. Pantović je advokat Trišića, Raičevića i Radevića.

Optužena nije priznala djelo koje joj se stavlja na teret, tvrdeći da je bila izrevoltirana kada je vidjela kako Trišić prebija njenog brata, zbog čega joj je pao mrak na oči.

Prema optužnici, Simonović je 4. novembra prošle godine, ispred porodične kuće u Beranama, primijetila da njenog brata Vladimira Mijovića udaraju Dragoslav Tršić, Jovica Radević i Radosav Raičević.

Izrevoltarana njihovim postupanjem, Simonović je ušla u kuću, uzela kuhinjski nož kojim je potom ubola Tršića - prvog koji joj je bio na dohvatu. U tužilačkom spisu piše da je tom Berancu nanijela tešku tjelesnu povredu - ubodnu ranu u predjelu lijevog grudnog koša. Trišić je tog dana sa Raičevićem i Radevićem došao ispred kuće Simovićeve, a potom su vrijeđali njenu maloljetnu kćerku, koju je ranjeni ranije uznemiravao na društvenim mrežama. “Pokušavajući da ga odvrati od toga, iz kuće je izašao njen brat Mijović, koga su njh trojica oborili na zemlju i nanijeli mu više povreda”, piše u optužnici. Simonović je samohrana majka četvoro djece, a u međuvremenu je poslala baka dvoje unučadi. Novo ročište je zakazano za 10. oktobar.

Bonus video: