Baković svjedoka u zatvoru posjetio jednom, Bošković četiri puta

U Višem sudu pročitan dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

7451 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković jednom je u zatvoru posjetio svjedoka Vasilija Todorovića, dok je četiri puta to učinio policajac Aleksandar Bošković.

To piše u dopisu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) danas pročitanom u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja optuženima za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića, Aleksandru Konataru i Nikoli Vuletiću.

U dopisu se navodi da su Baković i Bošković u septembru 2018. Todorovića posjetili na njegov zahtjev.

Todorović danas nije doveden na glavni pretres, a dopisom je zatvorski ljekar naveo da taj svjedok nije sposoban da svjedoči.

Vještaci nisu pristupili danas na suđenje, a u spisima predmeta nema dokaza da su uredno priimili sudske pozive.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.

Bonus video: