Optužnica protiv Brajovića i Kolumbijaca

"Dosadašnja kriminalistička istraga ukazuje da su navedena lica na teritoriji Crne Gore, preduzela aktivnosti usmjerene u cilju izvršenja teškog krivičnog djela protiv života i tijela, te je pravovremenom aktivnostima službenika Upave policije i lišenjem slobode osumnjičenih, spriječeno izvršenje planiranog krivičnog djela", rečeno je nedavno iz Uprave policije

8589 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Savo Prelević
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Savo Prelević

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Podgoričanina Gorana Brajovića i Kolumbijaca Costana Casa Jose Aleksandra (43) i Caicedo Bandoya Juan Davida (29), zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a formirane sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela.

"Sudu je radi kontrole opravdanosti i zakonitosti dostavljena optužnica Specijalnog državnog tužilaštva protiv okrivljenih B.G., C.B.J.D i C.C.J.A zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije", to je Vijestima saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, 2. avgusta uhapsili dvadesetpetogodišnjeg Brajovića i državljane Kolumbije.

"Kako se osnovano sumnja, osumnjičena lica su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela. Dosadašnja kriminalistička istraga ukazuje da su navedena lica na teritoriji Crne Gore, preduzela aktivnosti usmjerene u cilju izvršenja teškog krivičnog djela protiv života i tijela, te je pravovremenom aktivnostima službenika Upave policije i lišenjem slobode osumnjičenih, spriječeno izvršenje planiranog krivičnog djela", rečeno je nedavno iz Uprave policije.

Tada je najavljeno i da će službenici Sektora za brobu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u u saradnji sa partnerskim službama država regiona, intenzivirati mjere i radnje usmjerene na identifikaciji ostalih članova navedene kriminalne organizacije:

“Kao i njihovom procesuiranju nadležnom tužilaštvu”, saopštili su iz Uprave policije.

Bonus video: