Uhapšen Kristijan Gondi osuđen na 30 godina zbog ubistva njemačkog državljanina u Budvi

Kristian T. Gondi i Rade D. Stošić osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja njemačkog državljanina Klausa Dojčlendera 7. februara 2005. godine

25715 pregleda 0 komentar(a)
Rade Stošić (arhiva), Foto: Luka Zeković
Rade Stošić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Kristian T. Gondi (43), osuđen na 30 godina zbog krivičnog djela teško ubistvo uhapšen je u Srbiji.

Gondi i Rade D. Stošić osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja njemačkog državljanina Klausa Dojčlendera 7. februara 2005. godine.

Vrhovni sud je početkom juna 2017. godine potvrdio presudu Apelacionog i Višeg suda u Podgorici Stošiću i Gondiju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Gondi iz Sente, uhapšen je po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od trideset godina na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela teško ubistvo.

"Lociranju i lišenju slobode prethodila je zajednička istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u Sektoru kriminalističke policije i Odsjeka za ciljane potrage MUP-u Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Gondi je, kako se dodaje, osuđen jer je 2005. godine u naselju Drobnići koje pripada opštini Budva, zajedno sa saučesnikom S.R. u namjeri pribavljanja imovinske koristi kroz prisvajanje imovine, lišio života oštećenog K.D., a potom, radi prikrivanja tragova krivičnog djela, takođe sa S.R. nasilno razdvojio tijelo žrtve na djelove koje su potom umotali i odvezli do mora i dijelove tijela žrtve izbacili na otvoreno more.

Prema navodima optužnice Gondi je to uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja imovine Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime Stošića. Dogovorili su se da Stošić izađe uz stana, a Gondi je ušao u stan, čija vrata je otvorio Dojčlender. Stošić je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio Dojčlendera, nakon čega je sjekirom otkinuo glavu i udove, a zatim sve spakovali su najlonski džak.

Zatim su se autom odvezli do Kraljičine plaže u naselju Sveti Stefan i u čamac ubacili djelove tijela Dojčlendera. Nakon toga su isplovili na otvoreno more i izbacili tijelo.

Ranijom presudom iz jula 2013. godine , koju je donijelo krivično vijeće sudije Predraga Tabaša, okrivljeni su oslobođeni od optužbe. On je tada naveo da sud nije mogao nesumnjivo utvrditi i da je smrt

Dojčlendera bila nasilna, jer je tijelo bilo raskomadano i bačeno u more.

Bonus video: