droga pronađena u autobusu

Hrvatska policija zaplijenila oko 17,5 kg marihuane na granici sa Crnom Gorom

Dvojica državljana Albanije osumnjičena za šverc droge

8394 pregleda 2 komentar(a)
Oduzeta droga, Foto: PU Dubrovačko-neretvanska
Oduzeta droga, Foto: PU Dubrovačko-neretvanska

Hrvatska policija pronašla je i oduzela oko sedamnaest i po kilograma marihuane na graničnom prelazu Karasovići na Debelom Brijegu.

Kako je saopšteno iz hrvatske policije, droga je pronađena u rezervnom točku autobusa u kojim su se nalazila dvojica albanskih državljana, koji su pokušavali ući u Hrvatsku.

foto: PU Dubrovačko-neretvanska

"Juče (10. novembra) je u ranim jutarnjim satima ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupio autobus albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak, a s kojim se u vozilu nalazio i 36-godišnjak, obojica državljani Albanije. Tokom obavljanja granične kontrole policijski službenici Stanice granične policije Gruda sa službenicima carine posumnjali su na krijumčarenje droge zbog čega je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je u rezervnom točku autobusa pronađeno 12 PVC vreća u kojima se nalazila droga marihuana, ukupne težine 17,450 kg. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti albanski državljani počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, te su uz krivične prijave predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", saopšteno je iz hrvatske policije, kako prenose tamošnji mediji.

Preporučujemo za Vas