Episkop Kirilo Bojović saslušan u CB Podgorica: Nadam se da će Crna Gora poštovati prava svih građana

"Crkva stalno poziva na poštovanje mjera", kazao je Bojović po izlasku iz CB

30341 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Episkop Kirilo, Foto: Svetigora
Episkop Kirilo, Foto: Svetigora
Ažurirano: 11.11.2020. 20:50h

Episkop buenosajreski i južne i centralne amerike Kirilo Bojovič saslušan je u CB Podgorica.

On je pozvan zbog držanja liturgije u manastiru Ždrebaonik.

"Crkva stalno poziva na poštovanje mjera", kazao je Bojović po izlasku iz CB.

On je kazao da se nada da će Crna Gora poći putem demokratije, poštovati prava svih građana bez obzira na nacionalne i partijske osobenosti kao što se čini posljednjih godina.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) je saopšteno da je Kirilo u CB Podgorica došao u pratnji advokata Boža Milonjića poslije poziva nadležnih organa da da izjavu vezano za liturgiju koju je služio na Mitrovdan, u nedjelju, 8. novembra, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

"Ispred Centra bezbjednosti okupio se vjerni narod u znak podrške Preosvećenom Vladici, ali i protesta zbog nastavka progona arhijereja i sveštenika naše Crkve. Prethodno je, 8. novembra, istim povodom u podgoričkom Centru bezbjednosti po nalogu tužioca saslušavan i otac Dalibor Milaković. U Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici na praznik Svetog Dimitrija Solunskog služena je Sveta zaupokojena arhijerejska liturgija sa sedmodnevnim pomenom blaženoupokojenom Arhiepiskopu cetinjskom Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju. Sveštenstvo, monaštvo, vjerni narod sa svojim arhijerejima od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori, nalaze se pod selektivnim progonom odlazeće vlasti", saopšteno je iz MCP.

Bonus video: