Jovanoviću 13 godina zatvora, Radulovićima po 11 godina

Prema navodima optužnice, Danilo Jovanović i njegovi sestrići Zdravko i Zoran Radulović, počinili su krivično djelo „teško ubistvo“, te da su 25. maja 2016. oko 14 sati, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, sa umišljajem ubili Boljevića

43855 pregleda 92 reakcija 28 komentar(a)
Danilo Jovanović arhiva, Foto: Filip Roganović
Danilo Jovanović arhiva, Foto: Filip Roganović

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Danilo Jovanović osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Zorana Boljevića u lokalu „Laganini“ na Tuškom putu u Podgorici, 25. maja 2016. godine.

Njegovi sestrići Zoran i Zdravko Radulović su odlukom Apelacionog suda osuđeni na po 11 godina zatvora, čime je preinačena prvostepena presuda kojom su bili osuđeni na tri i dvije i po godine zatvora.

Apelacioni sud tako nije nije uvažio ocjenu prvostepenog suda Višeg suda u Podgorici da su okrivljeni Zoran i Zdravko Radulović krivi samo za krivično djelo nasilničko ponašanje kojim su ugrozili spokojstvo građana i javni red i mir

. Prema navodima optužnice, Danilo Jovanović i njegovi sestrići Zdravko i Zoran Radulović, počinili su krivično djelo „teško ubistvo“, te da su 25. maja 2016. oko 14 sati, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, sa umišljajem ubili Zorana Boljevića.

Optužnicom je predstavljeno da je kritične prilike Zoran Radulović došao do Boljevića, pozdravio se s njim a potom mu, ničim izazvan, udario čašom po licu čime mu je nanio tjelesnu povredu, nakon čega je navodno nastavio da ga pesnicama udara po glavi i tijelu u čemu mu se pridružio i njegov brat Zdravko.

Vršeći nasilje naočigled zaposlenih i gostiju lokala, došlo je do remećenja javnog reda i mira „pri čemu su svo vrijeme pokazivali izrazitu grubost, drskost i bezobzirnost u fzičkom nasilju nad oštećenim i u savladavanju otpora koji im je pružao dok je pokušavao da se odbrani od napada i nasilja“.

Uspjeli su da ga savladaju i obale na pod a potom su ga tako držali pristiskajući mu tijelo za podlogu i onemogućavajući mu da se odbrani „na koji način su omogućili okrivljenom Jovanović Danilu da ostvari njihovu zajedničku odluku da liše života oštećenog, odnosno da u pravcu njegovog tijela ispali tri metka od kojih ga je jedan pogodio u glavu“, piše u optužnici.

Bonus video: