Krivična prijava protiv Nikšićanina: Sa kartica druge osobe neovlašćeno podigao 5.000 eura?

"Sa događajem je upoznata nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koja se izjasnila o kvalifikaciji krivičnog djela, te je protiv A.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju"

11251 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protiv A.B. (25) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je nikšićkoj policiji 9. novembra jedna osoba prijavila da joj je nepoznata osoba tokom avgusta u više navrata sa računa podigla 5.000 eura, kao i da mu nedostaje bankovna kartica.

Iz Uprave policije su kazali da je policija došla do sumnje da je A.B. od 3. do 18. avgusta, u više navrata podigao 5.000 eura sa bankomata nekoliko banaka.

"On je, kako se sumnja u ovim prilikama neovlašćeno koristio bankovnu karticu vlasništvo oštećenog, te je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu. Sa događajem je upoznata nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koja se izjasnila o kvalifikaciji krivičnog djela, te je protiv A.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: