Rožajcu određeno zadržavanje: Pronađene cigarete bez akciznih markica, vrijedne oko 220.000 eura

"A.K. je ovo djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, 13. novembra pribavio veću količinu inostranih cigareta bez akcizne markice i to 370 paketa cigareta marke "Cosmopolitan" s namjerom da tako pribavljenu robu neovlašćeno prodaje na području Kosova", ističe se u saopštenju Uprave policije

44775 pregleda 270 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2020. 19:42h

Beranska policija je juče uhapsila A.K. (41) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, a pregledom kamiona koji je vozio pronađene su cigarete bez akciznih markica vrijedne oko 220.000 eura, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama je saopšteno da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 72 sata.

"Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama saslušao je osumnjičenog A.K., iz Rožaja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, na način što je nemajući ovlašćenje za trgovinu, a u svrhu dalje prodaje, nabavio 370 paketa u kojima se nalazilo 184,970 paklica inostranih cigareta marke Cosmopolitan bez akciznih markica, čiji je promet zabranjen", naveli su iz beranskog ODT-a i dodali da je izviđaj u toku.

Iz policije je ranije saopšteno da se A.K. sumnjiči da je 13. novembra "pribavio veću količinu inostranih cigareta bez akcizne markice i to 370 paketa cigareta marke "Cosmopolitan" s namjerom da tako pribavljenu robu neovlašćeno prodaje na području Kosova".

U saopštenju policije piše i da su pripadnici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Berane u mjestu Dapsiće zaustavili teretno vozilo sa prikolicom podgoričkih registarskih oznaka.

"Pregledom vozila u napravljenom bunkeru pronađeno je 370 paketa cigareta. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je A.K. 13. novembra preuzeo cigarete u Podgorici od za sada nepoznatih lica i da je imao namjeru da ih preda nepoznatim licima sa Kosova u Rožajama. Cigarete i vozilo su juče predati Upravi za imovinu", zaključuje se u saopštenju policije.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je ranije danas da je policija juče u Dapsićima presrela kamion sa švercovanim cigaretama, ali javnost nije obaviještena, kako bi, kaže, akcija mogla da bude zataškana.

Bonus video: