Livade i vinogradi stečeni kriminalom?

Imovina privremeno oduzeta na zahtjev Specijalnog tužilaštva

12164 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorički Viši sud donio je mjeru kojom je privremeno oduzeta imovina Danijeli B. Mandić, zbog sumnje da je stečena nezakonito.

To je “Vijestima” potvrđeno iz suda, odakle su naglasili da je postalo pravosnažno rješenje koje se tiče njene imovine u mjestu Doljani kod Podgorice.

To su učinili na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Danijela Mandić i njen suprug Stefan Đukić nedostupni su crnogorskim istražnim organima.

On se optužnicom SDT-a tereti da je 1. novembra 2019. godine ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića, a ona da je dio te kriminalne grupe.... Dokumentom Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno tužioca Saše Čađenovića, a koji je potvrdio Viši sud u Podgorici - Mandićevoj je privremeno zabranjeno raspolaganje dvije livade površine 95 i 524 kvadrata, zatim dva vinograda druge klase površine 53 i 193 metra kvadratna, kao i na stambeni objekat površine 209 kvadrata, koji je sagrađen bez građevinske dozvole. Za Đukićem i njegovom suprugom raspisane su crvene međunarodne potjernice Interpola.

Prema navodima optužnice, Đukić se tereti da je direktni izvršilac ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića.

“Na način što je okrivljeni Đukić, sa još dva neidentifikovana lica, vozilom marke ‘seat altea’... došao ispred ugostiteljskog objekta ‘Savoja’, gdje su sačekali dolazak oštećenih Klisić Jovana i Gardaševića, kada je okrivljeni Đukić sa zadnjeg sjedišta... ispalio najmanje 15 projektila iz automata”, navodi se, između ostalog, u optužnici.

On je optužen i da je dva i po mjeseca prije tog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ‘Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj tada nije bio u lokalu.

Osim njih, na spisku optuženih, nalaze se Đukićeva majka i polubrat - Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović... “Tokom istrage utvrđeno je djelovanje kriminalne organizacije, formirane radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, pri čemu je svaki od članova imao tačno određen zadatak i ulogu... Tokom pretresa pronađena su sredstva za komunikaciju između okrivljenih, novac u iznosu koji prelazi 50.000 eura, a za koji se sumnja da je poslužio za djelovanje kriminalne organizacije, kao i drugi predmeti od značaja za sam krivični postupak”, detalji su optužnice koju zastupa tužilac Čađenović. Podgorički Viš sud ljetos je potvrdio optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Đukića i ekipe...

Pokušao da ubije i Zvicera

Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović (30), kao i srpski državljani Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31), uhapšeni su u Ukrajini zbog sumnje da su u maju, u centru Kijeva, pokušali da ubiju Radivoja Zvicera.

Đukić je u Ukrajini boravio sa falsifikovanim pasošem Sjeverne Makedonije. Šef Nacionalne policije Igor Klimenko, tada je saopštio, da su napadači u Ukrajinu stigli početkom maja, nakon čega su kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali praćenje Zvicera i njegove porodice...

Saopštio je i da je ta četvorka pokušala da pobjegne i napusti Ukrajinu van carinskog nadzora, preko granice između Ukrajine i Moldavije.

Bonus video: