Uhapšeno sedam osoba zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene prodaje droga

"Sprovodeći akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima"

34599 pregleda 13 komentar(a)
Oduzete pare, Foto: Uprava policije
Oduzete pare, Foto: Uprava policije

Sedam osoba uhapšeno je zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene prodaje droga, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je hercegnovska policija u saradnji i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorici sprovodila višemjesečne aktivnosti usmjerene na sprečavanju vršenja krivičnih djela iz obasti zloupotrebe opojnih droga, prvenstveno tzv. ulične prodaje narkotika.

Iz Uprave policije su kazali da je nakon prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, policija u Herceg Novom u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, danas realizovala operativnu akciju kodnog naziva "Levant".

"Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima. Policija je podnijela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Oni su kazali da su takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga krivične prijave podnijete i protiv N.B. (29) iz Herceg Novog i Ž.B. (22) iz Cetinja.

Navode i da su uhapšeni M.B. (34), R.B., D.B., I.B., V.Š., M.B. (33) i N.B., dok se N.I. nalazi u istrašnom zatvoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) zbog teškog ubistva iz 2019. godine u Herceg Novom.

"Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim mjerama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je djelovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u djelo kriminalni plan, kako se sumnja, ova lica su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih djela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika", piše u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju Uprave policije piše i da je policija tokom pretresa koji su sprovedeni danas kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima.

"Osumnjičeni su privedeni Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: