Uhapšena Podgoričanka: Osumnjičena za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji

"E.P. je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije"

17955 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Emanuela Perović (29) iz Podgorice uhapšena je juče zbog sumnje da je izvršila krivična djela trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su došli do dokaza koji upućuju na osnovanu sumnju da je Perović izvršila krivična djela na štetu tri ženske osobe.

Ona je danas privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"E.P. je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije. Osumnjičena je takođe koristila fizičku silu i prijetnju da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena osoba. E.P. je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima u rasponu od 50 do 300 eura za seksualne usluge", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je drugo krivično djelo, izvršila na štetu ženske osobe iz Srbije na način što je, sumnja se, silom i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećenu vrbovala i predavala drugima u cilju prostitucije.

"Osumnjičena je oštećenoj prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke i da će je prijaviti zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, te je tako prinuđivala da se bavi prostitucijom i da pruža seksualne usluge licima sa kojima je E.P. ugovarala sastanke. Novčani iznos koji je ugovarala sa klijentima za pružanje seksualnih usluga je iznosio 50 eura, a lokacije na kojima su pružane seksualne usluge su najčešće bile stanovi klijenata u navedenim gradovima kao i u iznajmljenom stanu osumnjičene u Podgorici. Osim toga, krivično djelo posredovanje u prostituciji E.P. je izvršila na štetu ženske osobe, na način što je, sumnja se, navodila i učestvovala u njenoj predaji licima radi vršenja prostitucije. Ona je sa licima – klijentima dogovarala cijenu pružanja seksualnih usluga a koja je iznosila 50 eura po satu", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: