sledeće ročište 7. decembra

Odloženo ročište protiv optuženih za ubistvo Šarovića

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem, na podmukao način ubio Šarovića šestog juna 2019. godine u Herceg Novom

3585 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ročište na kojem je danas bilo planirano da se raspravlja o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv državljana Bosne i Hercegovine Dušana Šilja i Nikole Ivovića, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Stefana Šarovića u Herceg Novom, odloženo je za sedmi decembar, saopšteno je “Vijestima” u podgoričkom Višem sudu.

Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima, i u njega tada ispaljeno šest projektila.

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću izjavila je “Vijestima” da je ročište odloženo zbog odsustva predsjednika vijeća.

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem, na podmukao način ubio Šarovića šestog juna 2019. godine u Herceg Novom.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Nakon zajedničkog boravka sa S.Š. u ugostiteljskom objektu „K.“ iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. Š.D. i I.N. su upravljali motociklom ,,A.“ , dok se za njima, po nagovoru optuženih, kretao S. Š. motociklom marke „Y.“, kojim je upravljao Dj.P. Kada su došli na raskrsnicu jadranske magistrale sa lokalnim putem, Š.D. je po dogovoru pošao sa I.N., zajedno sa S. Š., kojeg su prethodno na prevaran način namamili, a potom su se uputili ka kompleksu ,,Akacija”- piše u optužnici. U optužnici je navedeneo da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa, iz prethodno pripremljenog oružja – pištolja NN marke, cal. 7,65 mm i cal. 7,62 mm u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom „A.“, uputili lokalnim putem i pobjegli.

Okrivljeni Nikola Ivović, uhapšen je u julu na Palama u Republici Srpskoj, a Crnoj Gori je izručen 7. avgusta.

Ivović je osumnjičen da je 6. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa Dušanom Šiljom upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način ubio Stefana Šarovića.

Preporučujemo za Vas