Mujović i Drljević negiraju da su pucali 1. juna u Beranama, Čorče i Velija promjenili iskaz

Međutim, iz pisanih dokaza pročitanih juče - proizilazi da je sjutradan, oko 17 časova, u bolnicu pokušao da je posjeti Veselin Mujović sa nepoznatim licem, ali da im dežurni policajac, koji je obezbjeđivao Čorče nije dozvolio

7287 pregleda 52 reakcija 4 komentar(a)
Drljević izlazi iz bjelopoljskog suda, Foto: Jadrankla Ćetković
Drljević izlazi iz bjelopoljskog suda, Foto: Jadrankla Ćetković

Beranka Merjem Čorče i njen suprug Arben Velija promijenili su juče u sudu iskaz u odnosu na ono što su govorili pred tužiocem, tvrdeći sada da ne znaju ko je pucao 1. juna, kada je ona ranjena u unakrsnom vatrenom obračunu.

To su izjavili juče u Višem sudu, pred kojim zbog vatrenog obračuna odgovaraju njeni sugrađani Jovan Mujović (51) i Siniša Drljević (42).

Čorče je, međutim, u istrazi kazala da je vidjela kada je iz sivog “megana”, sa mjesta suvozača, izašlo lice sa kačketom na glavi i iz pištolja ispalilo više hitaca u pravcu osobe koja je izašla iz “mercedesa”, ponavljajući više puta riječi: “J...m ti majku”, dok je lice iz crnog “mercedesa” uzraćalo pucnje.

Čorče je tada isključila mogućnost da ju je ranio čovjek koji je izišao iz “megana”, jer je on ispaljivao hice u suprotnom pravcu od nje.

“Povikala sam mužu da skloni našu bebu i osjetila neku toplinu u nozi, koja je počela da mi kleca”, ispričala je tada Čorče, dodajući da je u bolnici od osoblja čula da je akter događaja bio Mujović.

U istrazi je rekla i da je tada kazala Drljeviću: “Šta radiš, čovječe”?

U sudu, juče, kazala je da je tada bila pod velikim stresom zbog bebe, a da se u stvari - ničeg ne sjeća.

Upozorena na očigledne razlike, objasnila je da ništa nije vidjela i da ne raspoznaje vrste automobila.

Jedino je, kaže, čula neku buku i galamu, pa je zbog toga rekla suprugu da skloni bebu, nakon čega je osjetila toplinu u nozi.

Njen suprug Albin Velija u istrazi je detaljno opisao da je vidio kada je lice iz “mercedesa” pucalo 5-6 puta i pogodilo njegovu suprugu. Tada je rekao da je povikao Siniši, koga poznaje: “Daj, polako, ubiste mi ženu”.

Mujović nakon suđenja
Mujović nakon suđenjafoto: Jadranka Ćetković

“Kad je lice iz ‘mercedesa’ ranilo moju suprugu, obojica su ispalili hice još par puta. Prije toga prepoznao sam Sićka kada je izišao iz ‘megana’, ali iako sam prepoznao ‘mercedes’ i znao ko ga vozi po gradu, te večeri zbog udaljenosti od 30-40 metara nisam prepoznao lice koje puca”, ispričao je Velija u Tužilaštvu, gdje se sjetio i registarskih oznaka “megana”.

Međutim, juče je ispričao da je vidio dva vozila, ali da ne zna ko je na koga pucao.

“Vidio sam iz ‘megana’ i ‘mercedesa’ da su izašla lica i da pucaju jedan u drugog ali ne znam ko su ta lica”, kazao je Velija, dodajući da je tada ranjena njegova supruga.

Njih dvoje nisu se juče pridružili krivičnom gonjenju optuženih a odustali su i od zahtjeva za nadoknadu štete.

Tužilac Hasan Lukač, prigovarajući njihovom iskazu, rekao je da je očigledno da je na taj par vršen pritisak da promijene priču.

Jovan Mujović (51) je rekao da mu uopšte nije jasno zašto je uopšte pozvan u sud, kad nema nikakve veze sa pucnjavom, niti je ikada posjedovao pištolj. Mujović se tereti zbog krivičnog djela teško ubisto u pokušaju, a Drljević za ubistvo u pokušaju.

“To je nevjerovatno, optužen sam da sam pucao u svog druga i da je pucao on na mene. A oružje nisam ni posjedovao a ne da sam ga nosio”, kazao je Mujović.

Na pitanje suda da li je poslije događaja preko bilo koga ili lično išao da posjećuje Čorče - kazao je da nije: “Zašto bih je posjećivao i izvinjavao se za nešto što nisam uradio”.

Isto je ponovila i Čorče.

Međutim, iz pisanih dokaza pročitanih juče - proizilazi da je sjutradan, oko 17 časova, u bolnicu pokušao da je posjeti Veselin Mujović sa nepoznatim licem, ali da im dežurni policajac, koji je obezbjeđivao Čorče nije dozvolio.

Drljević je rekao da su njih dvojica prijatelji i da je suludo da neko pomisli da bi napao druga i da zbog mraka i kiše nije mogao da pretpostavi ili prepozna lice koje je pucalo u njega...

Rekao je da je tog dana koristio svadbarski, a ne pravi pištolj.

“Bila je kiša i nisam vidio ko me je napao. Izašao sam sa mjesta suvozača iz vozila svog brata, u kojem je su bili moj sin i sinovac. Prvi pucanj sam začuo kada sam izlazio iz vozila. Tada sam povikao bratu da se skloni sa djecom i počeo da dižem dževu da odvratim napadača, koji je pucao u mom pravcu”, ispričao je Drljević.

Pucajući, ugrozili i bebu

Prema optužnom aktu, Mujović i Drljević su pucali jedan na drugog nakon što su se mimoišli vozilima ispred zgrade Doma kulture u Bearanama. Piše da je najprije u Mujovića, koji se kretao vozilom “mercedes”, više hitaca ispalio Drljević i promašio ga.

Navodi se da je Drljević bio suvozač u vozilu “megan”.

“Mujović je izašao iz vozila kod Osnovnog suda i krećući se prema Drljeviću ispalio više hitaca, koji ga nijesu pogodili. Tom prilikom je doveo u opasnost živote više lica - Mejreme Čorče i njenog supruga Albina Velija, kao i njihovog tromjesečnog sina... Projektil ispaljen iz pištolja Mujovića, pogodio je ženu u predjelu lijeve potkoljenice, nanijevši joj teške tjelesne povrede u vidu ustreline”, navodi se u optužnici.

Bonus video: