Viši sud za tri dana o sporazumu o priznanju krivice grupe koja je krijumčarila migrante

Ranije je u ovom sudsskom procesu, sklopio sporazum i okrivljeni Dragan Dragutinović

2340 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Ročište za odlučivanje o sporazumu o priznanju krivice između okrivljenih Željka Dragutinovića, Ratka Kadovića i Mitra Kecojevića, optuženi da su dio kriminalne organizacije koju je stvorio okrivljeni Ljubomir Đedović, koja se bavila krijumčarenjem migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu početkom 2019. godine, zakazano je za 27. novembar u podgoričkom Višem sudu.

Danas je na glavnom pretresu sudija Dragica Vuković saopštila da je branilac okrivljenog Đedovića, advokat Miodrag Bojanić, 20. novembra dostavio je sudu zahtjev za odlaganje pripremnog ročišta jer je pred Specijalnim državnim tužilaštvom zakazano pregovaranje o sporazumnom priznanju krivice između njegovog branjenika i specijalne tužiteljke Mire Samardžić.

Ranije je u ovom sudsskom procesu, sklopio sporazum i okrivljeni Dragan Dragutinović. Za krijumčarenje migranata i pripadništvo u ovoj grupi optužnicom SDT-a obuhvaćeni su i Svetlana Aleksić, Darko Mijušković, Vladimir Perošević i Anđela Perošević.

Optuženi Milenko Dragutinović je pred tužiocem na saslušanju priznao da je za novac prevozio strane državljane koji su dolazili iz Sirije, Pakistana, Eritreje i drugih zemalja.

Prevozio ih je, kako je tvrdio u tužilaštvu, od Podgorice do mjesta Riđani, i kako je naveo na tom mjestu ih je preuzimao organizator kriminalne grupe Ljubomir Đedović.

Istakao je da je od svake ture od Đedovića dobijao po 100 eura. On je do detalja objasnio ulogu i zadatke ostalih članova svoje porodice koji su učestvovali u ovim kriminalnim radnjama. Kako je kazao na saslušanju, Ljubomir Đedović mu ej prvo slao poruku da pođe do hotela Evropa u Podgorici kako bi preuzeo osam paketa, misleći na migrante. Nakon toga on bi pozivao Darka Mijuškovića, Mitra Kecojevića, a jednom prilikom i svog sina Željka Dragutinovića kao i Svetlanu Aleksić, koja je takođe taksista.

Bonus video: