Odloženo suđenje za ubistvo Šćekića: Bigović nije sposoban da prati proces

Jedan od advokata odbrane Dragoljub Đukanović, rekao je da su vještaci pregledali medicinsku dokumentaciju Bigovića i utvrdili da se njegovo zdravstveno stanje još više pogoršalo

10559 pregleda 7 komentar(a)
Bigović, Foto: Savo Prelević
Bigović, Foto: Savo Prelević

Na neodređeno vrijeme prekinuto je juče u Apelacionom sudu suđenje za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, nakon što je vještak utvrdio da optuženi Ljubo Bigović nije u mogućnosti da učestvuje u tom postupku.

Tako se kraj procesa ne nazire ni nakon 15 godina.

“Optuženi Ljubo Bigović zbog pogoršanog akutnog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da psihički prati i aktivno učestvuje u sudskom postupku”, to je zaključak vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića.

On je, kako je saopšteno, rekao da ne može da procijeni kada bi taj optuženi bio spreman za suđenje, već je predložio da se obavi posebno vještačenje, što su prihvatile sudije Apelacionog suda.

Jedan od advokata odbrane Dragoljub Đukanović, rekao je da su vještaci pregledali medicinsku dokumentaciju Bigovića i utvrdili da se njegovo zdravstveno stanje još više pogoršalo:

“Mada je ono i onako bilo veoma loše. Radi se o veoma teškom pacijentu koji je životno ugrožen i pitanje je veliko kada će moći i kada će biti spreman za nastavak ovoga suđenja”, kazao je advokat.

Konstatovao je da je crnogorskom sudstvu godinama poznato stanje Bigovića i da ih zato čudi da se tek sada traži vještačenje, koje “samo odugovlači postupak”.

“Angažovanje nove komisije apsolutno ne znači ništa i neće nam donijeti ništa novo, jer se njegovo zdravstveno stanje se ne može poboljšati... I moralo bi da se Bigoviću pritvor zamijeni sa nekom od mjera”.

Bigović, Saša Boreta, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović osuđeni su na po 30 godina zbog ubistva Šćekića 30. avgusta 2005. ali je presuda ukinuta.

Bonus video: