Viši sud potvrdio optužnicu: Ranio dvojicu pa pobjegao

Nikola Blagojević je optužen da je počinio krivično djelo - teško ubistvo, u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

4656 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koju je podiglo protiv okrivljenog Nikšićanina Nikole Blagojevića (19), zbog ranjavanja Slavka Cerovića i Milana Doderovića u nikšićkom naselju Dragova Luka.

Blagojević je optužen da je počinio krivično djelo - teško ubistvo, u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Blagojević 23. avgusta 2020. godine, oko 19.50 časova u mjestu Dragova Luka, na parkingu fudbalskog kluba “Sutjeska” u Nikšiću, sa umišljajem pokušao da ubije Doderovića i Cerovića.

“Nakon što je na kritičnom mjestu putničko vozilo marke ‘reno klio’ crne boje, kojim je upravljao, preteklo putničko vozilo marke ‘fijat stilo’ kojim je upravljao oštećeni Doderović i u kojem se na mjestu suvozača nalazio oštećeni Cerović, u kojem trenutku je okrivljeni više puta oštećenom D. M. davao svjetlosne signale tražeći od njega da se zaustavi. Nakon što se vozilo u kojem su se nalazili oštećeni zaustavilo, okrivljeni im je prišao svojim vozilom sa desne strane njihovog vozila, kada su obojica oštećenih i okrivljeni izašli iz navedenih vozila. U tom trenutku je okrivljeni iz vatrenog oružja pištolja neutvrđene marke, u pravcu tijela obojice oštećenih ispalio najmanje tri projektila, od kojih je jedan projektil pogodio oštećenog Doderovića u predjelu donjeg dijela trbuha, nanoseći mu tešku tjelesnu, dok je jedan projektil pogodio oštećenog Cerovića u predjelu potkoljenice lijeve noge, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu. Nakon toga je okrivljeni Blagojević ostavio vozilo marke ‘reno klio’ na licu mjesta, a zatim se udaljio”, navodi se u optužnici višeg državnog tužioca Zorana Vučinića.

Bonus video: