Graničnoj policiji donirana oprema vrijednosti 430 hiljada eura

Iz policije su naveli da je potpisan još jedan Sporazum vrijedan 90,9 hiljada eura za donaciju 40 lupa za provjeru dokumenata i dva mobilna MDS detektora otkucaja srca

3818 pregleda 4 komentar(a)
Foto: twitter.com/PolicijaCG
Foto: twitter.com/PolicijaCG

Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova i izgradnju zajednice Njemačke doniralo je graničnoj policije Crne Gore opremu vrijednu 430 hiljada eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke Florian Wedekind u srijedu potpisao Protokol o primopredaji donacije.

Kako se navodi, donirano je deset motornih vozila marke „Mitsubishi L200“, zimske uniforme za posadu na plovilima i taktičke čizme.

„Donirana oprema i vozila će biti korišćena u nadzoru državne granice na kopnu, moru i unutrašnjim vodama, operativnim poslovima i u graničnim provjerama u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti nepovredivosti granica“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je potpisan još jedan Sporazum vrijedan 90,9 hiljada eura za donaciju 40 lupa za provjeru dokumenata i dva mobilna MDS detektora otkucaja srca.

Bonus video: