Udruženje tužilaca: Svi da doprinesu jačanju sigurnosti građana

"Udruženje Državnih tužilaca u ostvarivanju ciljeva svog organizovanja preduzima redovne aktivnosti na zaštiti prava na samostalnost i nepristrasno obavljanje državnotužilačke funkcije, zaštiti ugleda i dostojanstva profesije i nosilaca funkcija i unaprjeđenju nivoa znanja i iskustva državnih tužilaca"

6590 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Svetlana Đokić
Foto: Svetlana Đokić

Udruženje državnih tužilaca Crne Gore izrazilo je zabrinutost za bezbjednost svojih kolega i osudilo svaki oblik nasilja i ugrožavanja sigurnosti, usmjeren ne samo prema državnim organima, već i prema svim građanima

Iz tog udruženja reagovali su nakon što je jutros u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju aktivirana eksplozivna naprava, kada je jedna osoba izgubila život. "Vijesti" su objavile da je D.D. (61) počinio samoubistvo na ulazu u tužilaštvo, nakon što je aktivirao ručnu bombu.

"Ovom prilikom, još jednom ukazujemo na težinu i složenost poslova Državnog tužilaštva kao organa gonjenja učinilaca krivičnih djela i drugih kažnjivih djela i istovremeno apelujemo na sve državne institucije i pojedince da u okviru svojih prava i dužnosti doprinesu jačanju javne bezbjednosti i opšte sigurnosti građana. Udruženje Državnih tužilaca u ostvarivanju ciljeva svog organizovanja preduzima redovne aktivnosti na zaštiti prava na samostalnost i nepristrasno obavljanje državnotužilačke funkcije, zaštiti ugleda i dostojanstva profesije i nosilaca funkcija i unaprjeđenju nivoa znanja i iskustva državnih tužilaca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: