sporazum o priznanju krivice

Dragutinoviću šest mjeseci zatvora i 2.000 eura novčana kazna

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, potvrdila je "Vijestima" da su održana ročišta o sporazumima koje je specijalno državno tužilaštvo zaključilo sa optuženima K.M., K,R., i D.Ž., i da će odluka biti donijeta

3907 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ročišta za odlučivanje o sporazumu o priznanju krivice između okrivljenih Željka Dragutinovića, Ratka Kadovića i Mitra Kecojevića, optuženi da su dio kriminalne organizacije koju je stvorio okrivljeni Ljubomir Đedović, koja se bavila krijumčarenjem migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu početkom 2019. godine, održana su danas u Višem sudu u Podgorici.

Advokat Sava Kostić, branilac okrivljenog Dragutinovića, izjavio je "Vijestima" da je Viši sud danas usvojio sporazum o priznanju krivice, koji je njegov branjenik zaključio sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Usvajajući ovaj sporazum, sud je Dragutinovića osudio na kaznu od šest mjeseci zatvora i 2.000 eura novačane kazne.

Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, potvrdila je "Vijestima" da su održana ročišta o sporazumima koje je specijalno državno tužilaštvo zaključilo sa optuženima K.M., K,R., i D.Ž., i da će odluka biti donijeta.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, pred specijalnim državnim tužilaštvom, u toku su pregovori za zaključivanje sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenim Ljubomirom Đedovićem, koji se nalaki u pritvoru.

Za krijumčarenje migranata i pripadništvo u ovoj grupi optužnicom SDT-a obuhvaćeni su i Svetlana Aleksić, Darko Mijušković, Vladimir Perošević i Anđela Perošević. Optuženi Milenko Dragutinović je pred tužiocem na saslušanju priznao da je za novac prevozio strane državljane koji su dolazili iz Sirije, Pakistana, Eritreje i drugih zemalja. Prevozio ih je, kako je tvrdio u tužilaštvu, od Podgorice do mjesta Riđani, i kako je naveo na tom mjestu ih je preuzimao organizator kriminalne grupe Ljubomir Đedović. Istakao je da je od svake ture od Đedovića dobijao po 100 eura.

On je do detalja objasnio ulogu i zadatke ostalih članova svoje porodice koji su učestvovali u ovim kriminalnim radnjama. Kako je kazao na saslušanju, Ljubomir Đedović mu je prvo slao poruku da pođe do hotela Evropa u Podgorici kako bi preuzeo osam paketa, misleći na migrante. Nakon toga on bi pozivao Darka Mijuškovića, Mitra Kecojevića, a jednom prilikom i svog sina Željka Dragutinovića kao i Svetlanu Aleksić, koja je takođe taksista.

Preporučujemo za Vas