Uhapšen Zlatko Jovanović: Osumnjičen za ubistvo Pavićevića, danas će biti priveden na saslušanje?

Navodno, on je rekao da se sa Pavićevićem posvađao te noći, ali policija sumnja u istinitost toga

59109 pregleda 142 reakcija 32 komentar(a)
Forenizčare su do Jovanovića odveli tragovi pronađeni u piceriji "Obala"
Forenizčare su do Jovanovića odveli tragovi pronađeni u piceriji "Obala"
Ažurirano: 01.12.2020. 12:28h

Danilovgrađanin Zlatko Jovanović (48) priznao je sinoć policiji da je u noći između 23. i 24. novembra ubio sugrađanina Zorana Pavićevića (56), tvrdi sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprava policije.

Navodno, on je rekao da se sa Pavićevićem posvađao te noći, ali policija sumnja u istinitost toga.

Do Jovanovića, inspektore su odveli tragovi pronađeni u piceriji "Obala" koje su vještačili danilovgradski forenzičari.

Jovanović je uhapšen petnaestak minuta posle ponoći, nakon što su inspektori i krim-tehničari iz Forenzičkog centra završili pretres stana u kom osumnjičeni živi.

On će danas biti priveden višem državnom tužiocu na saslušanje.

Danilovgradska policija u prvim satima istrage ubistva Pavićevića greškom je uhapsila dvadesetdevetogodišnjaka iz tog grada, a potom su nezvanično svim medijima javili da ga sumnjiče za ubistvo.

Pavićevićevo beživotno tijelo pronađeno je 24. novembra u piceriji "Obala" u Danilovgradu, u kojoj je radio kao noćni čuvar.

Uprava policije se i zvanično oglasila povodom hapšenja Jovanovića.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su zajedno sa pripradnicima Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, višednevnim operativnim, istražnim i forenzičkim aktivnostima rasvijetlili teško ubistvo izvršeno u Danilovgradu prije šest dana. Zbog teškog ubistva izvršenog na štetu Z.P. (56) iz Danilovgrada jutros je uhapšen Z.J. (48)", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je kriminalistička policija došla do dokaza da je osumnjičeni izvšio teško ubistvo na način što je, kako se sumnja, u noći između 23. i 24. novembra u restoranu "Obala" više puta tupim predmetom udario oštećenog, nakon čega mu je oštrim predmetom nanio i više ubodnih rana.

"Oštećeni Z.P. je u navedenom ugostiteljskom objektu bio zapslen kao noćni čuvar. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.