Bokan negirao da je podmetnuo požar i bacio bombu na "Bahus", Lekić: Istina će se lako dokazati

"Odbrana je predložila da se izuzmu snimci nadzornih kamera, a ima ih više... Ta zgrada ima samo jedan ulaz i vrlo je lako utvrditi da li je ili nije i kada izlazio iz svog stana i kada se vratio", rekao je Lekić

9933 pregleda 3 komentar(a)
Lokal "Bahus", Foto: Boris Pejović
Lokal "Bahus", Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Luka Bokan negirao je pred tužiocem da je 19. novembra podmetnuo požar, pa eksplozivnu napravu ispred lokala Bahus.

To je "Vijestima" kazao njegov branilac, advokat Damir Lekić, naglašavajući da je Bokan tužiteljki rekao da je te noći bio u svom stanu, sa djecom.

Podgoričanin Luka Bokan (40) uhapšen je juče zbog sumnje da je podmetnuo požar i aktivirao eksplozivnu napravu na lokal "Bahus" u Podgorici.

Vlasnik Bahusa je Borislav Dvoržnjak iz Berana, kojeg je policija u saopštenju označila kao bezbjednosno interesantno lice

Lekić je "Vijestima" kazao da je ulaz zgrade u kom Bokan stanuje pokriven video nadzorom i da će se lako dokazati da njegov klijent priča istinu.

Bokan je saslušan pred tužiteljkom Majom Knežević zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnjiče ga da je sa još neidentifikovanom osobom 19. novembra oko 1.40 sati prvo podmetnuo požar ispred Bahusa, a potom aktivirao eksplozivnu napravu.

"Odbrana je predložila da se izuzmu snimci nadzornih kamera, a ima ih više... Ta zgrada ima samo jedan ulaz i vrlo je lako utvrditi da li je ili nije i kada izlazio iz svog stana i kada se vratio", rekao je Lekić.

Dodao je da je upitno kako je policija došla do izjave građanina na osnovu koje je Bokan osumnjičen.

"Jedini dokaz koji stoji protiv Luke Bokana je veoma upitno obavještenje određenog lica, koje je iznijelo određene činjenice i okolnosti koje kompromituju mog branjenika, a sama motivacija takvog kazivanja se postavlja spornom i upitnom, čak i način na koji su ovlašćeni policijski službenici došli do takvog kazivanja", rekao je advokat Lekić.

Bonus video: