Zbog okupljanja lica koji nijesu članovi istog domaćinstva procesuirano 11 osoba, među njima službenik UP

Identifikovani na osnovu objave na društvenoj mreži

13216 pregleda 104 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija identifikovala je 11 osoba, na osnovu objave na društvenoj mreži, koje su suprotno mjerama organizovale kućnu zabavu, i protiv njih je podnesena krivična prijava, saopšteno je iz Uprave policije.

"Utvrđeno je da se okupljanje desilo u objektu na privatnom imanju u naselju Doljani, vlasništvo Đ.D. (49), a u kojem su se pored vlasnika prisustvovali: Ž.V. (40), M.Đ. (47) D.I. (50), S.Ć. (44), D.K. (40) R.U. (49), M.J (32), V.M. (35) V.J. (48) i M.Đ. (50). Zbog prekršene mjere zabrane okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog kućnog domaćinstva donijete zbog sprečavanja širenja koronavirusa policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u postupku je utvrđeno da se u grupi ovih lica nalazio i D.I., službenik Uprave policije, protiv koga će shodno zakonskim procedurama biti pokrenut disciplinski postupak.

Bonus video: