Podignuta optužnica protiv Veselina Perišića

Kako nezvanično saznajemo, Perišić se optužnicom tereti da je nezakonito iz stečajne mase prodao stan za iznos od 44.000 eura

21812 pregleda 194 reakcija 35 komentar(a)
Perišić, Foto: Luka Zeković
Perišić, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg stečajnog upravnika Kombinata aluminijuma (KAP) Veselina Perišića.

To je Vijestima potvrdila savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Kako nezvanično saznajemo, Perišić se optužnicom tereti da je nezakonito iz stečajne mase prodao stan za iznos od 44.000 eura.

O validnosti tog optužnog akta raspravljaće u Višem sudu.

Tužilaštvo tereti tog šezdesetčetvorogodišnjaka da je u maju 2014. godine, kao stečajni upravnik u KAP-u, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog Ratka Babića: "Čime je umanjio stečajnu masu za iznos od 44.933,02 eura", navodi se optužnici.

"Optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv V.P. zbog protivpravnog iskorišćavanja svog službenog položaja i prekoračenja granica svog službenog ovlašćenja, dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku", kazala je Muzurović.

Predmetni stan, kako tvrdi tužilaštvo, zakonski nasljednici pokojnog Ratka Babića koji se vodio kao korisnik, nisu mogli otkupiti u vrijeme stečaja.

Bonus video: