Mijović preminuo od posljedica ranjavanja

Više državno tužilaštvo je odredilo Vukoti Gardoviću zadržavanje do 72 sata

47066 pregleda 57 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U Kliničkom centru preminuo je Jovan Mijović (53), kojeg je, prema informacijama iz Uprave policije, dan ranije iz vatrenog oružja ranio Vukota Gardović (77).

To je Vijestima nezvanično saopšteno iz Uprave policije.

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu, Vukoti Gardoviću, osumnjičenom za ranjavanje Mijovića, određeno je zadržavanje do 72 sata. Na teret mu stavljaju krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz policije su u srijedu saopštili da su uhapsili sedamdesetsedmogodišnjeg Gardovića: "Zbog sumnje da je pucnjem iz pištolja ranio J.M. (53). u stanu u ulici Miladina Popovića u podgoričkom naselju Zabjelo".

"Operativna grupa službenika kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica se u kritičnom momentu nalazila u tom dijelu grada sprovodeći preventivne mjere iz nadležnosti policije na terenu, te je njihovom brzom intervencijom lice V.G. (77), za koje se sumnja da je upotrijebilo vatreno oružje i ranilo oštećenog, lišeno slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici policije su, objašnjeno je istovremeno, obezbijedili lice mjesta, izuzeli tragove i oduzeli pištolj koji je pronađen kod osumnjičenog.

Povezani članci

02. Decembar 2020.

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje u Podgorici

Bonus video: