gotovo mjesec i po ne znaju ništa o njemu i mole nadležne da im pomognu

Roditelji Adisa Spahića: Do kad da čekamo na glas o sinu?

“Svaki dan sam sa policijom, juče sam poslala poruku inspektoru i on mi je odgovorio - ‘Čekamo’. Kada sam pitala do kada više da čekamo, prestao je da odgovara. To njihovo ‘čekamo’ slušamo od prvog dana. Prvo su čekali nešto iz Srbije, pa odnekud drugo, pa opet čekaju, a mi nikakvog saznanja od državnih organa nemamo. Ovakvo stanje je nepodnošljivo”, kazala je Adisova majka Mirsada

23870 pregleda 9 komentar(a)
Adis Spahić, Foto: Privatna arhiva
Adis Spahić, Foto: Privatna arhiva

Roditelji Baranina Adisa Spahića (33) kažu da gotovo mjesec i po ne znaju ništa o svom sinu, pa ni da li je među živima.

Oni su za Vijesti kazali da i dalje znaju samo da je 14. oktobra, oko 11 sati, otišao iz Bara da negdje odveze šuru Damira Hodžića, koji je nedavno promijenio ime i prezime i od tada je David Begović.

Policija, tvrde Spahići, od 15. oktobra kada su prijavili nestanak sina, priča isto - da rade na slučaju.

“Svaki dan sam sa policijom, juče sam poslala poruku inspektoru i on mi je odgovorio - ‘Čekamo’. Kada sam pitala do kada više da čekamo, prestao je da odgovara. To njihovo ‘čekamo’ slušamo od prvog dana. Prvo su čekali nešto iz Srbije, pa odnekud drugo, pa opet čekaju, a mi nikakvog saznanja od državnih organa nemamo. Ovakvo stanje je nepodnošljivo”, kazala je Adisova majka Mirsada.

Tvrdi da policajci neće da saslušaju ljude koje im pomenu, kao one koji bi mogli znati nešto o Adisovom nestanku.

“Dan prije nego je Adis nestao, Damira je otac preko Tuđemila odvezao do Virpazara i vratio se kroz Sozinu u Bar. Policija je čekala danima da uzme izjavu od njega. Na našu konstataciju da je možda neki trag do Adisa u Virpazaru, jer znamo da je tamo viđen, policija je odgovorila da znaju da Damir tamo ima druga i imenovali ga. Ipak, nisu pošli tamo da saslušaju ljude koji bi im možda pomogli”, rekla je ona.

Spahići kažu da nadležne u Upravi policije i ostalim državnim organima pitaju - da li imaju djecu i kako bi se ponašali da se njima nešto slično desi.

“Da li bi i oni prolazili agoniju koju mi prolazimo, bez ikakvih informacija od onih koji bi trebalo da nam ih daju. Adis nije kriminalac, nikada nije imao posla sa kriminalom. Ako se zbog neznanja upustio u nešto, a u ovom slučaju to je bilo samo da odveze šuru, znači li to da treba da bude prepušten sam sebi? Zbog svega do sada, mi sumnjamo da oni ne rade ništa po pitanju Adisovog pronalaska i pitamo se da li nam na taj način sugerišu da sami organizujemo potragu, iako znamo da smo zbog mjera Nacionalnog koordinacionog tijela ograničeni. Sad, posle mjesec i po, tokom kojih policija ćuti, ostaje nam samo da pođemo ispred barskog Centra bezbjednosti i tamo se ubijemo, ne bismo li završili ovu agoniju”, kazala je Mirsada Spahić.

Ona je još jednom zamolila policiju, tužilaštvo i sve ostale koji mogu pomoći - da preduzmu konkretne mjere u potrazi Adisom.

“I kažu nam je li živ ili mrtav i gdje se nalazi”.

Spahići su pitali policiju da li su saslušali Hodžićevog druga koji živu u Virpazaru, Hodžićevu djevojku, ali i čitavu porodicu.

“Ili samo saslušavaju Adisove drugove, koji nemaju pojma o tome gdje je on. Što se tiče policije, ponavljam, sve i da ne mogu da nađu gdje se na kamerama gubi Adisov trag, moraju vidjeti njegov automobil. Oni ni to ne znaju, već pričaju - viđen je u Spužu, Danilovgradu, na Žabljaku... Rekli su nam da mu je signal telefona posljednji put registrovan na Junion bridžu, ali da je navodno istovremeno ugašeno i pet kriptovanih telefona. Nakon toga su pitali da li mogu da dođu i prikače nam neke uređaje kojima će pratiti našu komunikaciju i nas. Rekli smo da može, jer ćemo pristati na sve da nađu Adisa. Živog ili mrtvog, ali da ga nađu”, kazala je ona.

Taj Baranini nestao je 14. oktobra, kada je iz svog frizerskog salona izašao da “negdje odveze Hodžića”.

Policija nije uspjela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabilježio njih dvojicu u istom automobilu. Navodno od tada nema ni Hodžića.

Hodžić je jedan od najbližih saradnika nedavno ubijenog Baranina Alana Kožara.

Ta kriminalna grupa godinama je usko sarađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom.-