oštećeno vozilo, jedan od učesnika zadobio povrede

Incident tokom auto-litije u HN: Privedene tri osobe, među njima i policajac koji je bio van dužnosti

Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, do incidenta je došlo kada je kolona automobila prolazila pored jednog ugostitelskog objekta, a lokalni mediji prenose da je došlo prvo do verbalnog konflikta, a potom i fizičkog

72592 pregleda 666 reakcija 197 komentar(a)
Sa mjesta događaja, Foto: Printscreen
Sa mjesta događaja, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.12.2020. 19:05h

U Herceg Novom danas je tokom auto-litije došlo do incidenta nakon kojeg su privedene tri osobe.

Prema saznanjima "Vijesti", među privedenima je i policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti.

Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, do incidenta je došlo kada je kolona automobila prolazila pored jednog ugostitelskog objekta, a lokalni mediji prenose da je došlo prvo do verbalnog konflikta, a potom i fizičkog.

Na snimcima se vidi da je došlo do oštećenja vozila i da je jedan od učesnika u incidentu zadobio povrede.

Iz policije je zvanično saopšteno da su pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi danas u Igalu spriječili da dođe do narušavana javnog reda i mira u većem obimu, te da su privedene tri osobe.

Kako su kazali iz policije, oko 15 sati i 30 minuta su službenik Uprave policije M.P. i V.S. izašli ispred ugostiteljskog objekta na petlji u Igalu i udarali u vozila koja su se organozovano kretala kroz grad sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama.

"Oni su pokušali od jednog lica da oduzmu zastavu, i tom prilikom je na vozilu slomljen prozor, a vozilo je ostvarilo kontakt sa drugim vozilom", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u postupku utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovao i I.R.

"Kolona se zaustavila i nakon verbalnog konflikta navedena lica su se vratila u ugostiteljski objekat", kazali su iz policije.

Prema njihovim riječima, policijske službenici su spriječili veći incident, a osobe iz kolone su se vratile u svoja vozila i nastavile kretanje.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krvičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

"Već da je riječ o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari, čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će protiv M.P, V.S. i I.R. biti podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.