Link do premijera: Pominju se Šuković, Tanjević, Brđanin...

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je Krivokapić već razgovarao sa nekima od njih, a da su pojedini tražili pomoć i jedne strane ambasade

100136 pregleda 683 reakcija 148 komentar(a)
Zoran Brđanin, Foto: Filip Roganović
Zoran Brđanin, Foto: Filip Roganović

Predrag Šuković, Peđa Tanjević i Zoran Brđanin su osobe koji se pominju u kontekstu posleizbornih kontakta sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i njegovim saradnicima, a koji su zainteresovani za pozicije u policijskom aparatu.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je Krivokapić već razgovarao sa nekima od njih, a da su pojedini tražili pomoć i jedne strane ambasade.

Za neke od njih se vezuju afere, od kojih neke nijesu nikada istražene, što ih, prema sagovorniku "Vijesti" iz vrha nove vlasti, eliminiše iz kruga "čistih" policajaca, a od novih šefova se očekuje rješavanje bezbjednosne situacije u državi, kao i "rata" unutar policije.

Brđanin je svojevremeno hapšen, a Tanjević je 2017. godine smijenjen sa pozicije načelnika pljevaljskog Centra bezbjednosti, navodno zbog emotivne veze sa Danijelom Šarić, sestrom Darka i Duška Šarića.

Šuković, nekadašnji šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog krimininala, ranjen je 11. jula 2016. godine u centru Podgorice. Zbog sumnje da je pucao u njega, uhapšen je nekadašnji vojni obavještajac Radovan Aleksić, koji tvrdi da nema ništa sa ranjavanjem Šukovića.

foto: Boris Pejović

Godinu ranije, Šuković je hapšen i suspendovan zbog komentara koje je pod pseudonimom “Boss” pisao na portalu “Vijesti” o tadašnjem potpredsjedniku vlade Dušku Markoviću. Policajac je tada pušten nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu, a komentarišući hapšenje rekao je da to doživljava kao zastrašivanje i upozorenje da ćuti.

Nakon izbijanja afere sa Markovićem, Šuković je javno optužio tadašnjeg vicepremijera i Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi”, koja se navodno bavila švercom cigareta.

Marković je rekao da nikad nije čuo za mojkovački klan.

Brđanin je bio šef kotorske policije i smijenjen je nakon što je uhapšen zbog sumnje da je radnicima iz inostranstva omogućio da nezakonito borave u Crnoj Gori, da bi potom bio pravosnažno oslobođen.

Veljović ga je rehabilitovao prije dvije godine, kada ga je imenovao za glavnog inspektora šefa odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije.

U prelaznoj vladi bio je savjetnik tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, a dugo je bio neraspoređen.

Bonus video: