Kadić: Konatar je veliki prestupnik, tuče i svoje roditelje

Oštećeni Konatar nije prisustvovao suđenju

10856 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Arhiva
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Arhiva

Bjelopoljac Amar Kadić је kazao da se 28. jula u vrijeme kada je pucano na sugrađanina Bojana Konatara nije nalazio ispred svoje kuće na Zaimovića livadama, kod Bijelog Polja.

On je to izjavio danas u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovara zbog pokušaja ubistva Konatara. Kadić se nakon bjekstva, predao policiji 28. novembra, a Viši sud je ukinuo raspisanu potjernicu i odredio Kadiću mjeru zabrane napuštanja objekta stanovanja.

„Nisam počinio djelo, nisam ni bio tu, niti imam veze sa tim. Tog dana sam radio u malinjaku u Dobrinju, a pošto je sinu bio rođendan završili smo ranije sa poslom. Oko 16.30 sam završio sa otkupom maline i svratio u radnju da kupim piće, nakon čega sam se pješice uputio do mjesta Osoje, gdje su me porodica i gosti čekali na proslavi. Sjećam se da mi je, kada sam stigao drug Esad Brzać rekao „eto ti dođe na vrijeme“. Bilo je 18 časova a trebalo je da dođem u 17, kazao je Kadić.

On je istakao da sa Konatarem nije u dobrim odnosima i da govore 3-4 godine. Objasnio da je da je, kada se uveče vratio sa proslave, u blizini kuće primijetio policiju, a da je od nekog iz ulice čuo da se priča da je on pucao u Konatara, zbog nekih problema. Istakao je da tada odlučio da se skloni na neko vrijeme, jer je znao da je Konatar na sve spreman.

„Postoje i prijave njegovih roditelja protiv njega. On i roditelje tuče. U pitanju je teški prestupnik“, kazao je Kadić.

Oštećeni Konatar nije prisustvovao suđenju.

Kadić je, prema optužnom aktu, ranio Konatara sa dva projektila iz pištolja.

“Kadić je... pucao u Konatara, dok se ovaj vozilom marke ‘golf’ kretao ulicom u naselju Zaimovića livade, u čijoj blizini se nalazi porodična kuća Kadića.

Optuženi je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao, ispalio više metaka u njegovom pravcu i sa više projektila pogodio u prednja vrata vozila, kroz koja su projektili prošli i pogodili oštećenog u predjelu desne noge i lijeve ruke, pri čemu mu je nanio teške tjelesne povrede... čime je počinio krivično djelo - ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, piše u optužnici.

Problemi i razmirice između Kadića i Konatara datiraju od ranije. Zbog podmetanja bombe u dvorište kuće Konatara u naselju Rakonje, u julu 2017, Kadić je dvije godine kasnije u bjelopoljskom Osnovnom sudu osuđen na deset mjeseci zatvora.

Suđenje se nastavlja 18. januara.

Bonus video: