I Veljović ide kod Đukanovića?

Direktor policije održao više sastanaka sa saradnicima

58054 pregleda 321 reakcija 66 komentar(a)
Veljović sa saradnicima (arhiva), Foto: Boris Pejović
Veljović sa saradnicima (arhiva), Foto: Boris Pejović

Direktor policije Veselin Veljović održao je više sastanaka sa svojim pomoćnicima i načelnicima brojnih odsjeka i informisao ih o nedavnom sastanku sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, on je saradnicima najavio skori odlazak sa funkcije, ali je rekao da neće podnijeti ostavku i da čeka da nova Vlada nađe način da ga “skloni” sa te pozicije.

Više sagovornika Vijesti, potvrdilo je da je Veljović rekao da je sa Abazovićem “obavio korektan razgovor”, tokom kojeg mu je saopšteno da nova vlast ne računa na njega.

On se, kažu, zahvalio saradnicima na predanom radu i kazao da smatra da su zajedno u prethodnom periodu obavili dobar posao, zbog čega ne vidi razlog da podnese ostavku.

Direktor policije juče je rekao da neće da priča o detaljima sastanka. Jedan od sagovornika Vijesti, kazao da je Veljović navodno na sastanku najavio mogućnost prelaska u kabinet predsjednika države Mila Đukanovića - na mjesto savjetnika za bezbjednost.

Na pitanje - da li je to tačno, Veljović je Vijestima kazao: “Neću da prejudiciram”.

Nekadašnja generalna sekretarka u Vladi Duška Markovića - Nataša Pešić, nedavno je imenovana za Đukanovićevu savjetnicu za saradnju sa državnim organima.

Tri dana nakon što je u parlamentu izglasana nova Vlada, Abazović se sreo sa Veljovićem nakon čega je objavio: “Završen sastanak sa direktorom Uprave policije (UP) Veselinom Veljovićem. Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor policije”, napisao je na Tviteru lider Građanskog pokreta URA, uz objavu zajedničke fotografije sa sastanka.

Izvor Vijesti tvrdi da mu je Abazović na sastanku rekao da nije u planovima nove Vlade i da ima dvije varijante - da podnese ostavku ili da bude smijenjen na nekoj od narednih sjednica članova izvršne vlasti.

“Pristao je da ode kada Vlada bude imenovala v.d. direktora”, rekao je tada sagovornik nezavisnog dnevnika.

Bonus video: