Fuštiću opet sude zbog „šljivovice”

Viši sud naložio je ponovno suđenje

6902 pregleda 2 komentar(a)
Slavko Fuštić (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Slavko Fuštić (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju ukinuo je prvostepenu odluku Osnovnog suda u Kolašinu, kojom je izvršni direktor firme “Barik Gorup” i bivši predsjednik bjelopoljskog DF-a Slavko Fuštić kažnjen zatvorskom kaznom od 45 dana, zbog krivičnog djela - falsifikovanje isprave.

Viši sud naložio je ponovno suđenje.

“Viši sud u Bijelom Polju je naložio da se u ponovnom postupku pred prvostepenim sudom izvrši vještačenje ekonomske i grafološke struke”, kazala je savjetnica tog suda za odnose sa javnošću Azra Idrizović.

U izreci presude Osnovnog suda piše da je Fuštić kriv što je 24. oktobra 2017.godine, u Bijelom Polju napravio lažnu ispravu - račun.

Prema optužnom aktu, on je tog dana kupio 12 litara rakije za 60 eura, pa je takvu lažnu ispravu predao službenicima Uprave carina prilikom vršenja kontrole svoje kompanije.

“On je 24. aprila 2018. godine u Bijelom Polju, napravio lažnu ispravu račun br 4/18 na način što je u rubrici u kojoj se upisuje naziv, kupio 12 litara rakije 40%, za ukupan iznos od 60 eura, pa je takvu lažnu ispravu predao službenicima Uprave carina prilikom vršenja kontrole DOO Barik Group”, navodi se u aktu tužilaštva.

U istom dokumentu navodi se da je Fuštić, “neutvrđenog dana u julu 2017. godine do kraja 2018. godine”, napravio lažne isprave - akcizne markice, koje je u svojstvu izvršnog direktora “Barik Group” zadužio u Upravi carina i upotrijebio ih kao prave, na način što je takve lažne isprave - akcizne markice nalijepio na zatvaračima flaša alkoholnih pića, domaće rakije “šljivovice”, proizvođača doo Barik Group: “I iste prodao u maloprodajnim objektima, i to 36 flaša u marketu ‘Keni komerc’, 24 flaše u ‘Mimex group’, 12 u ‘Stop shop’, 38 ‘Duja komerc’, i 12 u ‘Promato LD’ - Podgorica, koje su službenici Uprave carina tokom 2018. godine pronašli u tim maloprodajnim objektima”, stoji u optužnom aktu.

Fuštić je i nekadašnji predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Bijelom Polju.

Bonus video: