viši sud

Odloženo suđenje za ubistvo Klisića zbog odsustva člana vijeća

Advokatica Snežana Mićanović-Nikčević se obratila sudećem vijeću da će podnijeti predlog vanraspravnom vijeću Višeg suda za ukidanje pritvora okrivljenom Vuku Lakićeviću, koji se nalazi više od 13 mjeseci u pritvoru. Dodala je da on ne može pružati logističku pomoć okrivljenom Đukiću, kako je navedeno u rješenju o produženju pritvora

2197 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Suđenje koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici okrivljenom Stefanu Đukiću, koji se nalazi u bjekstvu, optuženom za ubistvo Jovana Klisića u Baru, odloženo je za 19. januar 2021., zbog opravdanog odsustva člana vijeća. Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković je navela da nema uslova da se održi glavni pretres.

Advokatica Snežana Mićanović-Nikčević se obratila sudećem vijeću da će podnijeti predlog vanraspravnom vijeću Višeg suda za ukidanje pritvora okrivljenom Vuku Lakićeviću, koji se nalazi više od 13 mjeseci u pritvoru. Dodala je da on ne može pružati logističku pomoć okrivljenom Đukiću, kako je navedeno u rješenju o produženju pritvora.

“To je nemoće da će Lakićević pomagati okrivljenom Stefanu Đukiću, jer se nalazi u pritvoru u Ukrajini već više od pola godine”, kazala je Mićanović-Nikčević.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đukić je takođe optužen za isto krivično djelo jer je držao četiri automatske puške u svom vozilu.

Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.