Kašćelanov čuvar komanduje policiji?

Četiri osobe u svojstvu građanina saslušane u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Kotor

69292 pregleda 231 reakcija 40 komentar(a)
Kašćelan ispred Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Kašćelan ispred Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Navodni šef kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković naredili su prije dva dana kotorskoj policiji da privedu maloljetnog V. M. i Miladina Dedovića, što su ovi i učinili.

To tvrdi Gabrijela Mršić, majka sedamnaestogodišnjaka koji je završio u policiji - jer nije htio da skine masku kada je to od njega tražio Vučković.

"Mog maloljetnog sina maltretira policija sa Kašćelanom i njegovim obezbjeđenjem, tačnije, hapse po njegovom naređenju, dok im on još i asistira. Istovremeno, nama govore da moj sin ne izlazi vani, nego da sjedi u kući, jer mu tu nije ugrožena bezbjednost", rekla je Vijestima.

Uprava policije nije odgovorila da li su hapsili po Kašćelanovom naređenju.

Oni su, međutim, saopštili da je Vučković 7. decembra, oko 13 sati, policajcu koji je obezbjeđivao zgradu Osnovnog suda u Kotoru prijavio da je, dok se kretao prema toj zgradi sa Kašćelanom, "uočio da se dva njemu nepoznata lica čudno ponašaju i da ih prate".

"Policija je preduzela sve mjere i radnje po ovoj prijavi i sva lica su u svojstvu građanina pozvana u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kotor. Nakon prikupljenih obavještenja u svojstvu građanina sva lica su napustila službene prostorije", odgovorili su iz policije.

U izjavi u koju su Vijesti imale uvid, piše da je sedamnaestogodišnjak inspektorima ispričao da su Vučković i Kašćelan pratili njega i prijatelja dok su se kretali gradom, a potom otišli za njima i kada su se sklonili kod policajca ispred zgrade suda.

Objasnio je da je vozilo u kojem su bili najprije primijetio kada su prelazili ulicu od Starog grada ka Tržnom centru Kamelija, jer se zaustavilo da ih propusti.

"Nakon nekih 15-20 metara, to vozilo se zaustavilo pored nas, suvozač je spustio staklo i rekao direktno meni - 'Spusti masku i dođi ovamo'. Pogledao sam ga i nastavio da hodam. Moj prijatelj nije reagovao. Nastavili smo lagano da hodamo, a ovaj tamni auto je išao paralelno sa nama. Suvozač je počeo grubo da viče i nastavio sa riječima: 'Čujete li što vam kažem, skinite maske i priđite ovamo kad sam rekao, odmah!'... Bio sam jako uplašen za svoju bezbjednost i sa drugom, koji je takođe bio uznemiren, brzo smo se okrenuli i krenuli ka zgradi Suda jer sam tamo vidio policajca", rekao je maloljetnik pred inspektorima.

Dodao je da je smatrao da će kad stigne do policajca biti bezbjedan, jer nije znao ko je čovjek koji mu se tako obraća, niti koliko je osoba sa njim u automobilu.

Rekao je da su prošli pored Suda kako bi izbjegli da ih automobil prati, ali da se opet pojavio ispred njih.

"Kada smo vidjeli da nas prati i to sada sa sigurnošću, uspaničeno smo se okrenuli i brzim hodom uputili prema zgradi suda gdje je stajao policajac". Kazao je da su došli ispred suda i stali, računajući da će, ako ih neko napane, to spriječiti policajac ali i da će kamere zabilježiti...

"Tada onaj ćelavi čovjek što mi je vikao iz kola, prilazi policajcu i predstavlja mu se riječima - 'Ja sam tjelohranitelj Sloba Kašćelana, ovi momci su sumnjivi, nisu htjeli da skinu masku kad sam im to rekao iz auta'. Policajac je rekao - 'Ovo su ozbiljne stvari, stanite tu'. Rekao sam mu da ne znam zašto bih skinuo masku nepoznatim ljudima koji to traže, kada je nosim kao zaštitu od virusa".

Dodaje da je "ćelavi čovjek" nakon toga rekao policajcu da ih pretrese i legitimiše, a potom stao pored njega i zapalio cigaretu, dok je policajac zvao nekoga mobilnim telefonom.

"Ovaj čovjek je nastavio da govori - 'Ne znam zašto ne skinete maske kada to tražim?'. Došao je iza Suda pored njega neki stariji čovjek...Čuo sam kada mu se ovaj ćelavi obratio imenom Slobo, ali i kako on govori policajcu da treba da nas legitimiše i pretrese".

Sedamnaestogodišnjak je rekao da je tada policajac tražio od njega da se predstavi i kaže ime oca, što su dva čovjeka koja su ih pratila čula.

"Kada sam odgovorio policajcu obojica su burno reagovala. Ćelavi je izgovorio - 'Od Mršić Nikole je li?', a stariji čovjek nastavio - 'Aha, ti si sin Nikole Mršića!', to je bilo glasno i grubo prijeteći upućeno meni. Ćelavi, kao da mi prijeti, nastavlja - Aha, ti si sin Nikole Mršića, ti si taj, dobro, dobro!' Tada je podigao ruku prijeteći u mom pravcu, a stariji čovjek je ponovo zahtijevao od policajca da nas legitimiše i pretrese", rekao je on.

Dodao je i da im je policajac tada rekao da uđu u zgradu suda, a poslije nekoliko minuta, kada mu je stiglo pojačanje, izveli su ih ispred zgrade i pretresli.

"Danima nigdje ne izlazim, samo pratim online nastavu i igram igrice sa bratom. Ove ljude prvi put vidim i ćelavog i ovog starijeg. Ne znam zašto su ovako reagovali, pratili me i vikali na mene. Nisam nikome u životu ništa skrivio i smatram da sam ja taj koji treba da traži zaštitu od policije, jer sam se danas osjetio veom ugroženo i nezaštićeno. Lica me prate, dobacuju, viču, naređuju policiji, a ja ne shvatam o čemu se radi", rekao je on.

Sin navodnog člana škaljarskog klana

Maloljetni V. M. sin je Nikole Mršića, optuženog za ubistvo Gorana Lenca, navodno bliskog kavačkog kriminalnom klanu.

Mršić slovi za osobu blisku škaljarskom kriminalnom klanu.

Nikola Mršić izručen je u julu Crnoj Gori iz Srbije.

Taj Kotoranin tereti se za ubistvo fudbalera Gorana Lenca.

"N.M. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi za krivična djela stavranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK Bokelj lišio života G.L. i pokušao da liši života M.J", saopšteno je iz tada Uprave policije (UP).

Mršić je u martu uhapšen u Beogradu.

Bonus video: