Podignuta optužnicu protiv okrivljenih zbog šverca droge i primanja mita

Optužen je i inspektor za droge Ivan Cvijović kojeg je Igor Terzić optužio da mu je tražio mito u zamjenu za informacije koje policija posjeduje o osobama iz kriminalnog miljea

6437 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv devetočlane kriminalne grupe koju je formirao Igor Terzić iz Pljevalja, zbog šverca marihuane iz Crne Gore u Srbiju, ulične prodaje kokaina, nedozvoljenog držanja, oružja ali i davanja i primanja mita.

Optužen je i inspektor za droge Ivan Cvijović kojeg je Terzić optužio da mu je tražio mito u zamjenu za informacije koje policija posjeduje o osobama iz kriminalnog miljea.

Osim njih, optuženi su i Nemanja Novaković, Dane Vraneš, Marko Milićević, Nemanja Odović, D.S., M.Ć., i B.B.

Okrivljenki Terzić, Novaković i Vraneš se sumnjiče da su nakon izbora 30. avgusta ispisivali po Pljevljima grafite sa prijetećim porukama muslimanskom i bošnjačkom stanovništvu“.

Kriminalna grupa je otkrivena u policijskoj akciji "Toranj". Iz policije su tada kazali da su u periodu od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine protiv grupe koju je predvodio Terzić prikupljeni dokazi za šverc velikih količina marihuane na relaciji Crna Gora – Srbija kao i uličnom distribucijom kokaina.

Tada je saopšteno i da je tokom 2018. godine u Srbiji, u dva navrata zaplijenjeno ukupno 33 kilograma marihuane i u tim akcijama uhapšeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe.

Terzić je zajedno sa Goranom Vukčevićem razoružan I uhapšen u Kotoru, nakon čega je policija provjeravala da li je njihovim hapšenjem spriječena likvidacija. Inspektori su od njih oduzeli pištolje, municiju, kriptovane telefone, veću količinu novca, motocikl sa kog je uklonjen broj šasije.

Bonus video: