Pobjeda i Antena M palili vatru nakon izbora?

Predsjednik mladih Socijaldemokrata optužio je Pobjedu da je nekorektno i netačno prenijela njegovu izjavu datu tom mediju dan nakon parlamentarnih izbora... Raščić je dodao i da ga niko iz Antene M nije zvao za izjavu, a da je na njihovom portalu objavljena njegova izjava da ga je pretuklo više osoba i da su ga bespomoćnog ostavili na ulici...

20396 pregleda 19 komentar(a)
Sanel Raščić, Foto: omladina.sdcg.me
Sanel Raščić, Foto: omladina.sdcg.me

Predsjednik mladih Socijaldemokrata u Pljevljima Sanin Raščić kazao je juče u tamošnjem Osnovnom sudu, da nije kriv za izazivanje panike među građanima i da je danima nakon što je bio napadnut - strahovao za svoju i bezbjednost porodice.

Njemu je juče pred sutkinjom Ljiljanom Popović počelo suđenje - lokalno tužilaštvo tereti ga za izazivanje panike među građanima, davanjem različitih izjava policiji i medijima, nakon incidenta koji se dogodiio dan nakon parlamentarnih izbora 30. oktobra.

Prilikom davanja izjave u policiji, tvrde iz tužilaštva, Mirsada Karovića označio je kao napadača na njega, dok je medijima saopštavao da je bilo više osoba, kao i da je napadnut na političkoj i nacionalnoj osnovi.

Raščić je kazao i da se plašio da li će Bošnjaci u Pljevjima dočekati 2. septembar, jer su ulicama grada kružila vozila sa brodskim sirenama i čuli su se razni povici upućivani bošnjačkom narodu.

Predsjednik mladih Socijaldemokrata optužio je juče Pobjedu da je nekorektno i netačno prenijela njegovu izjavu datu tom mediju dan nakon parlamentarnih izbora, kada je policiji prijavio da je napadnut nedaleko od zgrade tužilaštva. Rekao je da su oni napisali ono što on nije rekao.

Raščić je dodao i da ga niko iz Antene M nije zvao za izjavu, a da je na njihovom portalu objavljena njegova izjava da ga je pretuklo više osoba i da su ga bespomoćnog ostavili na ulici, kao i da u Pljevljima situacija nije dobra i da strahuju za svoju bezbjednost.

Na pitanje sutkinje - da li je demantovao te informacije, Raščić je kazao da nije.

Tužilac Ivan Gačević rekao je da se iz prijave koju je dao policiji, vidi da je Raščić kao jedinog napadača označio Karovića, da od njega nije osjećao strah i da je od policije tražio da mu se samo skrene pažnja na ponašanje.

Tužilac je kazao da je Račić kasnije povukao prijavu protiv Karovića.

Rekao je i da je na suđenju Karoviću koji je prekršajno odgovarao za napad, Rašić ponovo jedino njega označio kao napadača.

“Ovi dokazi demantuju odbranu okrivljenog da ga je napalo više lica, da je zbog toga osjećao strah, sasvoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice i Bošnjačkog naroda u Pljevljima”, rekao je Gačević.

Raščić je, međutim, ostao pri tvrdnji da je u napadu na njega učestvovalo još osoba.

Njegov pravni zastupnik, advokat Nikola Martinović, rekao je da je licemjerno da tužilac tvrdi da Rašić nije bio uplašen poslije napada i da je simptomatično da tužilac pokreće postupak protiv Raščića tvrdeći da je iznio lažne vijesti, i kao dokaz prilaže neautorizovane kopije određenih medija a da ne goni autore tekstova u tim medijima.

On je pozvao tužilaštvo da pokrenu postupak protiv braće Mirsada i Esada Karovića, jer su, kako je rekao, lažno svjedočili na sudu.

Karović je juče kazao da je u trenutku kada se dogodio incident, u blizini bilo još osoba, ali nije rekao da li su ta lica učestvovala u napadu na Rašića.

U svojstvu svjedoka juče su salušani pirpadnici policije, koji su intervenisali po prijavi Raščića, odmah nakon napada.

Svi su kazali da su na mjesto događaja zatekli Rašćića u automobilu, a petnaestak metara dalje, braću Mirsada i Esada Karovića, koji su stajali ispred svoje kuće.

Policajci su kazali da je Rašić rekao da mu je udarano po vozilu i prijećeno, a kada su ga pitali ko ga je napao, pokazao je na Mirsada Karovića.

Advokat Martinović ukazao je sudu da da nisu navedeni elementi panike i kod koga je panika izazvana.

“Ko je bio u panici Srbi, Palestinci, Englezi”, pitao je Martinović.

Kako bi se to provjerilo, on je suda tražio da se kao svjedoci saslušaju direktor Opšte bolnice, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva i rukovodilac Centra bezbjednosti Pljevlja, čemu se usprotivio tužilac, jer je, kako je rekao, poznato da je toga dana bilo tenzija.

Sutkinja Popović prihvatila je da se u svojstvu svjedoka sasluša samo rukovodilac Centra bezbjednosti Dragan Slavulj.

Suđenje se nastavlja 25. decembra

Bonus video: