Odloženo suđenje Diniću

Državljanin Srbije je optužen za organizovanje kriminalne grupe i teško ubistvo putem podstrekavanja na štetu Slobodana Šaranovića

4909 pregleda 0 komentar(a)
Dinić, Foto: Filip Roganović
Dinić, Foto: Filip Roganović

Suđenje Milanu Diniću, državljaninu Srbije, optuženom za organizovanje kriminalne grupe i teško ubistvo putem podstrekavanja na štetu Slobodana Šaranovića, danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo je za deveti februar, saopštila je Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose se javnošću. Za ova krivična djela optuženi su Alan Kožar iz Bara i Dinić.

U julu ove godine, Kožar je ubijen u Grčkoj, kada je sa njim stradao i Damir Hadžić iz Užica.

“Odlukom suda postupak je obustavljen u odnosu na optuženog Alana Kožara”, izjavila je “Vijestima” Aida Muturović.

Prema navodima optužnice u prvoj tački, Alan Kožar je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 1, a Milan Dinić da je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Drugom tačkom optužnice, Kožar je optužen da je u decembru 2016. godine u Baru, s umišljajem podstrekao Dinića na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo. U optužnici piše da je umišljajno naveo Dinića da na podmukao način i iz koristoljublja ubije Slobodana Šaranpovića, obećavajući mu da će za ovo dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura, te ako bude otkriven da će mu bii plaćen advokat i troškovi. Kožar je prema stavu optužnice, počinio krivično djelo “teško ubistvo putem podstrekavanja”, dok je Dinić optužen za nedozvoljeno držanje oružja. Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Bonus video: