Policija u NK kontrolisala ugostiteljske objekte: Kršene mjere za suzbijanje koronavirusa

Iz Uprave policije su poručili da su tokom proteklog vikenda, 19. i 20. decembra, policajci kontrolisali ugostiteljske objekte "Forest" i "MG", u kojima je po tvrdnjama Uprave policije, zatečeno više osoba nakon 18 časova

13311 pregleda 54 reakcija 8 komentar(a)
Nikšić, Foto: GP URA
Nikšić, Foto: GP URA

Nikšićka policija je imajući u vidu mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa koje je propisalo Ministarstva zdravlja, 13. decembra oko 18:50 časova kontrolisala ugostiteljski objekat "Balkan" i utvrdila da se u tom objektu nalazilo više osoba, na koji način je prekršena mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon 18 časova, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Po nalogu nadležnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju, protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta S.T. (33) iz Nikšića, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je 15. decembra oko 20:25 časova policija kontrolisala ugostiteljski objekat "Bingo" kada je utvrđeno da se u objektu nalazilo više osoba, koja su dovedena u službene prostorije i od njih su prikupljena obavještenja.

"Na okolnosti rada ugostiteljskog objekta nakon 18 časova prikupljeno je obavještenje i od vlasnika objekta", kazali su iz Uprave policije.

Oni su poručili da su tokom proteklog vikenda, 19. i 20. decembra, policajci izvršili obilazak užeg dijela grada i prigradskih naselja i kontrolisali ugostiteljske objekte "Forest" i "MG", u kojima je po tvrdnjama Uprave policije, zatečeno više osoba nakon 18 časova.

"Povodom nepoštovanja mjera Ministarstva zdravlja formirani su spisi predmeta, koji su po nalogu nadležnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o događajima, dostavljeni na ocjenu i mišljenje", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: