UP: Dvije osobe procesuirane zbog imovinskih delikata

"On je od jula do oktobra ova djela izvršio na teritioriji Glavnog grada u četiri navrata tako što je koristio nepažnju oštećenih lica ili obijao objekte te otuđivao novac i mobilni telefon", kazali su iz policije

6052 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je uhapsila jednu osobu dok je protiv maloljetnog lica podnijeta krivična prijavu u redovnom postupku zbog imovinskih delikata, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je M.Lj. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oduzimanje vozila.

"On je, sumnja se, u noći između 12. i 13. decembra u ulici Svetozara Markovića iskoristio nepažnju vlasnika koji je ostavio otključano vozilo i ključ u bravi i vozilo stavio u pogon i odvezao ga u nepoznatom pravcu. Vozilo je kasnije pronađeno od strane policijskih službenika u naselju Stari Aerodrom", piše u saopštenju.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnog L.H. (14) zbog "sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju na štetu više fizičkih i jednog pravnog lica."

"On je od jula do oktobra ova djela izvršio na teritioriji Glavnog grada u četiri navrata tako što je koristio nepažnju oštećenih lica ili obijao objekte te otuđivao novac i mobilni telefon. Prilikom pokušaja da nasilno uđe u prostorije Pošte Crne Gore uključio se sigurnosni alarm kada je odustao i udaljio se sa lica mjesta", kazali su iz policije.

Bonus video: