Brajović i Kolumbijci pred sudom 14. januara

Uhapšeni u avgustu zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije

3445 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Početak suđenja Goranu Brajoviću iz Podgorice, te Kolumbijcima Costanu Casa Jose Aleksandru (43) i Caicedo Bandoya Juan Davidu (29), zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a formirane sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela, odložen je danas u Višem sudu u Podgorici za 14. januar usljed bolesti člana vijeća.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u avgustu ove godine uhapsili u Brajovića i državljane Kolumbije.

"Kako se osnovano sumnja, osumnjičena lica su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela. Dosadašnja kriminalistička istraga ukazuje da su navedena lica na teritoriji Crne Gore, preduzela aktivnosti usmjerene u cilju izvršenja teškog krivičnog djela protiv života i tijela, te je pravovremenom aktivnostima službenika Upave policije i lišenjem slobode osumnjičenih, spriječeno izvršenje planiranog krivičnog djela", rečeno je tada iz Uprave policije.

Bonus video: