Policija i tužilaštvo istražuju sinoćnju tuču u Podgorici

Iz Uprave policije, Vijestima je rečeno da njihovim službenicima prijavljen incident, a da je o tome obaviješten tužilac.

37157 pregleda 334 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Podgoricko Osnovno državno tužilaštvo utvrđuje činjenice incidenta koji se dogodio preksinoć u podgoričkom dijelu grada Preko Morače, kada su prema nezvaničnim informacijama napadnuti Igor Damjanović i njegov prijatelj Miro Bubanja, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Damjanović je na Fejsbuku napisao da su pretučeni - jer su Crnogorci.

Iz Uprave policije, Vijestima je rečeno da njihovim službenicima prijavljen incident, a da je o tome obaviješten tužilac.

"Postupajući tužilac naložio je da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera (sa obližnjih lokala), kako bi se utvrdile sve činjenice", rekao je jedan od sagovornika Vijesti.

Damjanović je na društvenoj mreži Facebook napisao da je sa maloljetnim sinom i prijateljem jeo u jednom objektu brze hrane, a da je nakon što su napustili lokal, zatražio upaljač od trojice muškaraca koji su bili ispred obližnjeg kafea.

Tvrdi da mu je jedan od njih rekao: "Imamo, ali je srpski. Smeta li ti", nakon čega je odgovorio da ne smeta.

Napisao je da mu se tada obratio drugi momak iz te gruoe i počeo da ga psuje i vrijeđa, govoreći mu između ostalog: "Kako te nije stid da ideš u Pljevlja i Berane i tamo izigravaš Crnogorca..."

Rekao je da je tada ukapirao da poznaje tog momka i da je riječ o A.Ž. iz Pljevalja.

Kaže da mu je prišao, poljubio ga, rekao mu da se smiri, ali da je on nastavio da viče, a da ga je napao i udarao pesnicama kada je došla supruga A.Ž. i pokušala da ga smiri.

Naveo je i da je njegov prijatelj tada pokušao da ga zaštiti, ali da su onda njega napala druga dvojica iz grupe, i da su njegovom prijatelju nanijeli teške povrede, ali i da im je on uspio uzvratiti.

Objasnio je da je tada krenuo da uzme nešto za samoodbranu, ali da ga je napadač sustigao i ponovo udario pesnicom u glavu...

"Sve to što se izdešavalo gledao je moj maloljetni sin koji ima samo 12 godina", naveo je Damjanović.

Bonus video: