Uzalud tražili pucnjavu na snimku

Na snimku se vidi da je ulicom pored Centra za kulturu najprije prošlo vozilo “reno megan” kojim je upravljao Drljević, a potom u istom pravcu kako automobilom prolazi i Mujević i pretiče “megan”...Potom se vidi kako Drljević ide naprijed, a potom se povlači nazad i kako u ruci drži crni predmet

9268 pregleda 0 komentar(a)
Mujović izlazi iz Višeg suda, Foto: Jadranka Ćetković
Mujović izlazi iz Višeg suda, Foto: Jadranka Ćetković

Beranac Siniša Drljević, 1. juna oko 20 časova držao je u ruci neki crni predmet, koji je kasnije vratio za pojas.

To se vidi na video snimku prikazanom u Višem sudu u Bijelom Polju, ali se jasno ne raznaje da li je riječ o pištolju.

Snimak je u sudnici prikazan u nastavku suđenja Drljeviću i Jovanu Mujeviću (51), zbog vatrenog obračuna, kada je Mujević ranio slučajnu prolaznicu Merjemu Čorče, koja se tu našla sa suprugom i tromjesečnom bebom u kolicima.

Na snimku se vidi da je ulicom pored Centra za kulturu najprije prošlo vozilo “reno megan” kojim je upravljao Drljević, a potom u istom pravcu kako automobilom prolazi i Mujević i pretiče “megan”...Potom se vidi kako Drljević ide naprijed, a potom se povlači nazad i kako u ruci drži crni predmet.

To je video-zapis sa kamera izuzetih sa marketa “Franca” - međutim, na snimcima video-nadzora sa “Hotela S” ni poslije više od sat prikazivanja nije “pronađen” kritični događaj, iako tužilac Hasan Lukač tvrdi da taj dio postoji. Iz Sudskog savjeta objasnili su da na omotu tog CD-a stoji napomena - da dio snimka nije bilo moguće kopirati, jer je oštećen.

Nakon toga je prekinuto suđenje i novo ročište zakazano za 4. februar, do kada će tužilac pripremiti tačno određeno vrijeme snimaka.

Optuženi su ranije negirali da su počinili krivična djela stavljena im na teret. Prema optužnici njih dvojica su pucali jedan u drugog nakon što su se mimoišli vozilima ispred zgrade Doma kulture, samo 100 metara od centra grada. Prvo je Drljević ispalio više hitaca ka Mujeviću, ali ga je, kako piše u optužnici, promašio.

Drljević je bio suvozač u vozilu “megan”, kojim je upravljao Dragiša Drljević.

“Mujević je izašao iz vozila kod Osnovnog suda i krećući se prema Drljeviću, ispalio više hitaca, koji ga nisu pogodili. Tom prilikom je doveo u opasnost živote više lica i to: Mejreme Čorče i njenog supruga Albina Velija, kao i njihovog tromjesečnog sina, koji su se kretali Ulicom Miloša Mališića. Projektil ispaljen iz pištolja Mujovića pogodio je ženu u predjelu lijeve potkoljenice, nanijevši joj teške tjelesne povrede u vidu ustreline”, stoji u optužnici. Iz Uprave policije kazali su da su oba Beranca bezbjednosno interesantna lica

Bonus video: