Sudski savjet bez štampača

Namještenici Sudskog savjeta pojasnili su da su fotografije narezane na CD-u, zato što Sudski savjet trenutno nema štampač

6732 pregleda 3 komentar(a)
Huseinovića juče izvode iz suda, Foto: Jadranka Ćetković
Huseinovića juče izvode iz suda, Foto: Jadranka Ćetković

Službenici Sudskog savjeta juče nisu bjelopoljskom Višem sudu dostavili fotografije kritičnih djelova događaja - kada je Omer Huseinović (76) ispalio hitac i usmrtio svog unuka Rusmina, jer, kako su objasnili, nemaju štampač i ne znaju kada će stići novi.

To je saopšteno u nastavku suđenja Huseinoviću koji odgovara zbog krivičnih djela - ubistvo u pokušaju, u odnosu na sugrađanina Muhameda Cirikovića (29), kao i teškog djela protiv opšte sigurnosti, u odnosu na svog unuka Rusmina (29), u sticaju sa krivičnim djelom - izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Da se dostave fotografije insistirala je odbrana optuženog, tvrdeći da se iz njih mogla potvrditi odbrana optuženog - da je pucao iz nehata, odnosno da je došlo do slučajnog ispaljenja.

Namještenici Sudskog savjeta pojasnili su da su fotografije narezane na CD-u, zato što Sudski savjet trenutno nema štampač.

Rekli su da ne znaju kada će stići novi.

Na dosta nejasnom video snimku koji je juče prezentovan u Višem sudu, vidi se da je potezanju pištolja prethodila tuča Cirikovića i Rusmina Huseinovića, u kojoj optuženi nije učestvovao, već se pojavio kasnije.

Na snimku se vidi Rusmin pritrčava sa leđa oštećenom i zadaje mu udarac, nakon čega ga Omer lijevom rukom povlači, potom podiže desnu ruku i zadaje mu udarac po glavi.

Nakon toga je uslijedio pad Rusmina na asfalt.

Odbrana optuženog ukazala je na narušeno zdravstveno stanje Huseinovića i zatražila psihijatrijsko vještačenje, što je sud prihvatio, i pored protivljenja tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

Huseinović je, prema optužnici, pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića, ranio ga i istim hicem iz pištolja ubio svog unuka Rusmina Huseinovića, 15 minuta prije ponoći 12. februara.

Suđenje se nastavlja 2. februara 2021. godine.

Bonus video: