O optužnici protiv Kneževića i Stijepovića 18. februara

U optužnici se navodi da je Duško Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji članovi su bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove

3485 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ročište na kojem je planirano da se raspravlja o zakonitosti podignute optužnice protiv Duška Kneževića, Slavoljuba Stijepovića i ostalih okrivljenih, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 18. februar zbog odsustva člana vijeća i izostanka jednog od Kneževićevih branilaca, da iz Srbije pristupi na ročište.

Optužnica je podignuta u aferi "Koverat”, koju je Knežević otvorio u januaru 2019. godine objavljivanjem video-snimka na kojem Slavoljubu Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura.

U optužnici se navodi da je Duško Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji članovi su bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

Osim Kneževića, optuženi su i bivši potpredsjednik odbora direktora u Atlas banci Branislav Todorović, bivši službenici te banke Živko Šljivančanin,Tamara Krdžić, Goran Grujović, zaposleni u Atlas grupi, Tomica Knežević i bivši predsjednik opštine Podgorica Slavoljub Stijepović, kojem se stavlja na teret pranje novca, dok su ostali optuženi i za stvaranje kriminalne organizacije.

Bonus video: